Բժիշկը բացատրել է, թե որ 3 դեպքում մարդը չպետք է կաթնաշոռ ուտի

Բժիշկը բացատրել է, թե որ 3 դեպքում մարդը չպետք է կաթնաշոռ ուտի

Գաստրոէնտերոլոգ Լյուդմիլա Սուխորուկովան նշել է, որ կաթնաշոռի օգտագործման հակացուցումները շատ քիչ են՝ համեմատած այլ կաթնամթերքի հետ, սակայն դրանք դեռ կան։ Երբեմն ավելի լավ է դադարել այն ավելացնել եփած մթերքների մեջ՝ ամեն ինչ հանուն առողջության:

Այսպիսով, պետք չէ կաթնաշոռ ուտել, եթե արտազատման համակարգի հիվանդություններ ունեք։ Սպիտակուցներով հարուստ մթերքները լրացուցիչ սթրես են առաջացնում երիկամների վրա, որն ի վերջո վատթարանում է մարդու առողջությունը։

Բացի այդ, կաթնաշոռը պետք է բացառել, եթե ունեք գաստրիտ։ Ֆերմենտացված կաթնամթերքը կխթանի ստամոքսահյութի արտադրությունը։

Աթերոսկլերոզով և գիրություն ունեցող մարդիկ պետք է ավելի զգույշ լինեն կաթնաշոռի նկատմամբ։ Նրանց արգելված չէ այն ուտել, սակայն անհրաժեշտ է հաշվի առնել ընտրված մթերքի չափաբաժնի չափը և ճարպի տոկոսը (որքան ցածր, այնքան լավ), ՌԻԱ Նովոստիի հետ զրույցում պարզաբանել է բժիշկը։