Այս մթերքները մագնեզիումի և ցինկի հիանալի աղբյուրներ են․ պետք է լինեն ձեր սննդակարգում

Բոլորին է հայտնի, որ ճիշտ սնուցման ոլորտի մասնագետները խորհուրդ են տալիս մենյուում ներառել տարբեր ապրանքներ։
«Ո՞ր մթերքներն են մագնեզիումի և ցինկի հիանալի աղբյուրներ. մասնագետները մեզ ասում են, թե ինչ ներառել սննդակարգում»,- ասվում է Belnovosti.by կայքում հրապարակված հոդվածում։
Սա ոչ միայն նպաստում է բազմազանության ավելացմանը, այլև մարմնին ապահովում է սննդանյութերի ամբողջ շարք:
Ինչ ներառել ձեր սննդակարգում
Մագնեզիումի աղբյուրներ
Այս տարրը անհրաժեշտ է ամբողջ մարմնի գործունեությունը որպես ամբողջություն նորմալացնելու համար: Առանձին-առանձին ընդգծվում է սրտի, հոդերի, մկանային զանգվածի և մաշկի վրա բարենպաստ ազդեցություն ունենալու նրա կարողությունը։ Այն կարող եք բավարար քանակությամբ գտնել հնդկական ընկույզում և շագանակագույն բրնձի մեջ։ Գրեթե ցանկացած տերևավոր բանջարեղեն հիանալի աղբյուր է:
Արժե ուշադրություն դարձնել բանանով տոֆուին։
Ոչ բոլորը գիտեն, որ ցինկը մաշկի վերականգնման համար կարևոր տարր է։ Ցինկը հակաօքսիդանտ է, որն օգնում է կանխել ծերացումը։ Տարրը անհրաժեշտ է նաև մարմնի պաշտպանիչ հատկությունները ամրապնդելու համար:
Սովորական ձվերը ցինկի հիանալի աղբյուր են: Լավ տարբերակներ են նաև բնական մածունը տարբեր տեսակի լոբազգիներով:
Բավարար քանակությամբ ցինկ են պարունակում նաեւ տարբեր տեսակի սերմերը։ Խելամիտ կլինի նաև ձեր սննդակարգում ներառել ընկույզ: