Անվանվել է պելմենիի հիմնական վտանգը օրգանիզմի համար

Պելմենին կարելի է ներառել դպրոցականների սննդակարգում՝ հաշվի առնելով մի շարք գործոններ, Gazeta.Ru-ին ասել է ROSBIOTECH համալսարանի սննդի արդյունաբերության, հյուրանոցային բիզնեսի և սպասարկման ամբիոնի դոցենտ Դմիտրի Բիստրովը։
«Պելմենին սովորաբար պարունակում է միս, որն ապահովում է սպիտակուցներ, ինչպես նաև ածխաջրեր խմորից: Այնուամենայնիվ, կարևոր է, որ դրանք պատրաստված լինեն որակյալ բաղադրիչներից և չպարունակեն ավելորդ հավելումներ։ Եփած խմորն ինքնին վնասակար չէ, եթե այն պատրաստված է բարձրորակ ալյուրից և չի պարունակում ավելորդ ճարպ կամ շաքար։ Սակայն ածխաջրերի չափից ավելի օգտագործումը կարող է հանգեցնել մարսողական խնդիրների ու ավելորդ քաշի»,- պարզաբանել է նա։
Պելմենի կարելի է ուտել շաբաթական 1-2 անգամ։ Կարևոր է ունենալ բազմազան սննդակարգ՝ ներառյալ բանջարեղենը, մրգերը, հացահատիկները և սպիտակուցի այլ աղբյուրներ: Կարևոր է ապահովել, որ երեխայի սննդակարգը հավասարակշռված լինի: Պելմենին կարող է լավ հավելում լինել բազմազան ճաշացանկի համար, բայց չպետք է լինի հիմնական ուտեստը:
«Երեխաների համար օպտիմալ դիետա ստեղծելու համար միշտ խորհուրդ է տրվում խորհրդակցել բժշկի կամ սննդաբանի հետ», - եզրափակել է Բիստրովը: