Սեխը շաքարախտի ժամանակ. ինչպե՞ս ճիշտ օգտագործել

Սեխը շաքարախտի ժամանակ. ինչպե՞ս ճիշտ օգտագործել

Սեխը ոչ միայն համեղ է, այլև շատ առողջարար արտադրանք, որը պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ և հանքանյութեր։ Այնուամենայնիվ, ինչպես ցանկացած այլ ապրանք, սեխն ունի օգտագործման իր առանձնահատկությունները:

Մասնագետները խորհուրդ են տալիս սեխն ուտել սննդի միջև ընկած ժամանակահատվածում, բայց ոչ ուտելուց հետո և ոչ դատարկ ստամոքսին։

Սեխը պարունակում է մեծ քանակությամբ շաքար, ուստի այն ուտելը, եթե դուք շաքարախտ ունեք, կարող է հանգեցնել արյան գլյուկոզի մակարդակի կտրուկ բարձրացման: Բժիշկները խորհուրդ են տալիս սեխն օգտագործել քիչ քանակությամբ և ոչ ավելի, քան շաբաթը մեկ անգամ։ Ավելի լավ է սեխ ուտելուց առաջ խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ։

Երեխաներին կարելի է սեխ տալ, բայց չափավոր։