Վերալիցքավորվում ենք վիտամիններով. 6 տեսակի ամենաառողջ կանաչեղենը

Վերալիցքավորվում ենք վիտամիններով. 6 տեսակի ամենաառողջ կանաչեղենը

Մաղադանոս

Իր հարուստ վիտամինային և հանքային բաղադրության և բոլոր ուտեստների հետ համադրվելու կարողությամբ մաղադանոսը կոչվում է կանաչի թագուհի։ Այն պարունակում է B, K, E և C վիտամիններ։ Ի դեպ, նրա տերևները 2,5–3 անգամ ավելի շատ վիտամին C են պարունակում, քան կիտրոնը։ Այս բույսը պարունակում է նաև ութ հանքանյութ՝ ֆոսֆոր, կալիում, մագնեզիում, սելեն, ֆտոր, երկաթ, ցինկ և կալցիում: Այն ձեր սննդակարգում անհրաժեշտ է կաթվածը կանխելու և հիշողությունը բարելավելու համար: Կանանց համար դա կօգնի նորմալացնել հորմոնալ մակարդակը, նվազեցնել ցավը դաշտանի ժամանակ, իսկ տղամարդկանց մոտ՝ բարձրացնել լիբիդոն:

Սամիթ

Սամիթը հակասթրեսային խոտաբույս ​​է։ Այն ունի հանգստացնող ազդեցություն և կարող է օգնական լինել անքնության դեմ պայքարում։ Այն պարունակում է հակաօքսիդանտներ, վիտամիններ՝ A, C, B, PP (նիկոտինաթթու) և հանքանյութեր, ինչպիսիք են կալիումը, կալցիումը, երկաթը: Իսկ եթերային յուղերը տալիս են նրան այդ շատ հաճելի բույրը։ Այս կանաչեղենը օգտակար կլինի մարսողության և սրտանոթային համակարգի համար։ Ավելի լավ է այն ավելացնել բանջարեղենային աղցաններին և ձկան ուտեստներին։

Համեմ

Համեմը դետոքս ծրագրի կարևոր բաղադրիչ է: Չէ՞ որ կիլանտրոն օրգանիզմից հեռացնում է ծանր մետաղներն ու տոքսինները, նվազեցնում է այտուցներն ու վատ խոլեստերինի մակարդակը։ Այն նաև բնական ատամի էմալը սպիտակեցնող միջոց է: Բայց դուք չպետք է շատ ուտեք, հակառակ դեպքում կիլանտրոն կարող է անքնություն առաջացնել:

Սոխ

Կանաչ սոխը պարունակում է մեծ քանակությամբ կալիում, ցինկ և A, B, C վիտամիններ: Սեզոնային մրսածության ժամանակ այս կանաչին հիանալի հակավիրուսային միջոց է: Սեզոնից դուրս այն սննդակարգի անփոխարինելի բաղադրիչ է վիտամինի պակասի դեպքում ուժերը վերականգնելու համար։ Սոխը նույնպես կարևոր դեր է խաղում անեմիայի կանխարգելման գործում: Այն օգնում է օրգանիզմին ավելի լավ յուրացնել երկաթը։ Այն կարող է նաև նվազեցնել ատամնաբույժի այցելությունները, քանի որ ախտահանում է բերանի խոռոչը և նվազեցնում կարիեսի և ստոմատիտի զարգացման ռիսկը։ Ավելի լավ է կանաչ սոխն ուտել թարմ վիճակում՝ ավելացնելով աղցաններին, հիմնական և առաջին ուտեստներին։

Նեխուր

Նեխուրը դետոքս ծրագրերի հայտնի բաղադրիչ է: Բջջանյութի բարձր պարունակության և ցածր կալորիականության շնորհիվ այն օգնում է ինչպես նիհարել, այնպես էլ նորմալ քաշը պահպանել: Քանի որ այն պարունակում է անդրոստերոն հորմոն, այն կոչվում է բնական աֆրոդիզիակ: Իսկ դրա տերևներում ապիոլի առկայությունը կօգնի կարգավորել կանանց ցիկլը և բարելավել մաշկի, մազերի և եղունգների վիճակը:

Բազուկի թփեր

Ճակնդեղի թփերը պարունակում են ոչ պակաս օգտակար նյութեր, քան արմատային բանջարեղենը։ Այս բանջարեղենի տերեւները երիտասարդության էլիքսիր են։ Դրանում պարունակվող վիտամիններն ու հանքանյութերը բջջային մակարդակում ակտիվացնում են երիտասարդացման մեխանիզմը: Սա նշանակում է, որ ձեզ երաշխավորված է թարմ տեսք, հարթ մաշկ, առողջ մազեր և եղունգներ: Բազուկի թփերը կարելի է ավելացնել ապուրներին, աղցաններին և կարկանդակներին: Պատրաստվում է նաև հետագա օգտագործման համար՝ թթու։