Այս մթերքները կարող են արագացնել քաղցկեղի զարգացումը երիտասարդների մոտ

Այս մթերքները կարող են արագացնել քաղցկեղի զարգացումը երիտասարդների մոտ

Ուռուցքաբաններն ահազանգում են երիտասարդների շրջանում քաղցկեղի ախտորոշման ցնցող աճի մասին։ Պատճառներից մեկը որոշակի պարենային ապրանքների օգտագործումն է, գրել է Daily Mail-ը։

Ինչ պետք է իմանաք քաղցկեղի և սննդի մասին

Մարդկանց խորհուրդ է տրվում օգտագործել ավելի քիչ վերամշակված սնունդ ու հագեցած ճարպեր, շաքար և աղ պարունակող մթերքներ:

Սա ներառում է այնպիսի մթերքներ, ինչպիսիք են տորթերը, թխվածքաբլիթները, խմորեղենը, չիպսերը, քաղցր ըմպելիքները և արագ սնունդը, ինչպիսիք են պիցցան և բուրգերները:

Այժմ ուռուցքաբանությունը դարձել է «երիտասարդ» և լրջորեն ազդում է 30 տարեկանից հետո երիտասարդների վրա։

Նախկինում կարելի էր մտածել, որ քաղցկեղը տարեց բնակչության հիվանդություն է, սակայն վերջին տարիներին նկատվում է միտում, երբ մարդկանց մոտ քաղցկեղն ավելի և ավելի վաղ է ախտորոշվում։

Ինչու են որոշ մթերքներ վնասակար ձեզ համար

Ծանր հիվանդության ձևավորման մեղավորը ոչ միայն մեկն է, այլ ավելի մեծ ուշադրության են արժանացել ծայրահեղ վերամշակված մթերքները և վերամշակված միսը։

Պրոֆեսոր և ուռուցքաբան Չարլզ Սուոնթոնն խոսքով՝ հետազոտությունը ցույց է տվել, որ երբեմն աղիքի քաղցկեղի վաղ սկիզբը կարող է առաջանալ աղիքային բակտերիաների կողմից, որոնք ավելի տարածված են այն մարդկանց մոտ, ում սննդակարգը պարունակում է ցածր մանրաթելեր և բարձր շաքար:

«Այն, ինչ մենք տեսնում ենք որոշ ուսումնասիրություններում, այն է, որ վաղաժամ կոլոռեկտալ քաղցկեղով հիվանդների որոշ ուռուցքներ պարունակում են մուտացիաներ, որոնք կարող են առաջանալ այս մանրէաբանական տեսակների կողմից», - ասել է Սուոնթոնը:

Ենթադրվում է, որ այս մուտացիաները նվազեցնում են մարմնի կարողությունը՝ պայքարելու նախաքաղցկեղային բջիջների դեմ: