Այս մթերքները կարող են արագացնել քաղցկեղի զարգացումը երիտասարդների մոտ

Ուռուցքաբաններն ահազանգում են երիտասարդների շրջանում քաղցկեղի ախտորոշման ցնցող աճի մասին։ Պատճառներից մեկը որոշակի պարենային ապրանքների օգտագործումն է, գրել է Daily Mail-ը։
Ինչ պետք է իմանաք քաղցկեղի և սննդի մասին
Մարդկանց խորհուրդ է տրվում օգտագործել ավելի քիչ վերամշակված սնունդ ու հագեցած ճարպեր, շաքար և աղ պարունակող մթերքներ:
Սա ներառում է այնպիսի մթերքներ, ինչպիսիք են տորթերը, թխվածքաբլիթները, խմորեղենը, չիպսերը, քաղցր ըմպելիքները և արագ սնունդը, ինչպիսիք են պիցցան և բուրգերները:
Այժմ ուռուցքաբանությունը դարձել է «երիտասարդ» և լրջորեն ազդում է 30 տարեկանից հետո երիտասարդների վրա։
Նախկինում կարելի էր մտածել, որ քաղցկեղը տարեց բնակչության հիվանդություն է, սակայն վերջին տարիներին նկատվում է միտում, երբ մարդկանց մոտ քաղցկեղն ավելի և ավելի վաղ է ախտորոշվում։
Ինչու են որոշ մթերքներ վնասակար ձեզ համար
Ծանր հիվանդության ձևավորման մեղավորը ոչ միայն մեկն է, այլ ավելի մեծ ուշադրության են արժանացել ծայրահեղ վերամշակված մթերքները և վերամշակված միսը։
Պրոֆեսոր և ուռուցքաբան Չարլզ Սուոնթոնն խոսքով՝ հետազոտությունը ցույց է տվել, որ երբեմն աղիքի քաղցկեղի վաղ սկիզբը կարող է առաջանալ աղիքային բակտերիաների կողմից, որոնք ավելի տարածված են այն մարդկանց մոտ, ում սննդակարգը պարունակում է ցածր մանրաթելեր և բարձր շաքար:
«Այն, ինչ մենք տեսնում ենք որոշ ուսումնասիրություններում, այն է, որ վաղաժամ կոլոռեկտալ քաղցկեղով հիվանդների որոշ ուռուցքներ պարունակում են մուտացիաներ, որոնք կարող են առաջանալ այս մանրէաբանական տեսակների կողմից», - ասել է Սուոնթոնը:
Ենթադրվում է, որ այս մուտացիաները նվազեցնում են մարմնի կարողությունը՝ պայքարելու նախաքաղցկեղային բջիջների դեմ: