Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Հրաշագործ բանջարեղեն. կանաչ բողկի առողջական օգուտները

Blog Image

Աշնանը, երբ օրգանիզմը թուլացած է ջերմաստիճանի կտրուկ փոփոխություններից և ցրտից, կանաչ բողկը ամենաառողջարար բանջարեղենն է: Դիետոլոգ և սննդաբան Սոֆիա Կովանովան այս մասին խոսել է aif.ru-ի հետ հարցազրույցում:

Մասնագետի խոսքով՝ վիտամին C-ի, կալիումի և ֆիտոնցիդների բարձր պարունակությունը նպաստում է իմունային համակարգին և ունի հակամանրէային ազդեցություն: Հարուստ մանրաթելերով՝ բողկը բարելավում է մարսողությունը և նպաստում լյարդի դետոքսիկացիային՝ խթանելով լեղու արտադրությունը:

Ավելին, բողկի կանոնավոր օգտագործումը նվազեցնում է «վատ» խոլեստերինը և բարելավում ճարպերի նյութափոխանակությունը:

Այնուամենայնիվ, իր եթերային յուղերի և դառնության պատճառով այս հրաշք բանջարեղենը կարող է գրգռել ստամոքսի լորձաթաղանթը, ուստի խոց, գաստրիտ և պանկրեատիտ ունեցող մարդիկ պետք է զգուշորեն օգտագործեն բողկը:

Ի՞նչ այլ բան պետք է իմանաք կանաչ բողկի մասին:
Շնորհիվ իր մանրաթելերի և ֆերմենտների, որոնք մասնակցում են ածխաջրերի և սպիտակուցների քայքայմանը, բողկը օգնում է մարսողական խնդիրների դեպքում: Կալիումը կարգավորում է արյան ճնշումը՝ նվազեցնելով արյան անոթների վրա ծանրաբեռնվածությունը, մինչդեռ եթերային յուղերը, վիտամին C-ն և ֆիտոնցիդները գործում են որպես բնական հակաբիոտիկ և սպանում են մանրէները:

Ավելին, բողկը ցածր կալորիականություն ունի, պարունակում է հեշտությամբ մարսվող պոլիսախարիդներ և պարունակում է մանրաթել, ինչը այն դարձնում է դիետիկ օգտագործման համար հարմար:

Ավելի վաղ 5-tv.ru-ն հաղորդել էր, թե ինչպես է ձուկը օգնում պահպանել մտավոր պարզությունը։

Send