Ինչո՞ւ է որոշ մարդկանց համար վտանգավոր պանիր ուտելը. բժիշկը տվել է պատասխանը

Պանիրն ունի բազմաթիվ առողջապահական օգուտներ մարդու համար՝ շնորհիվ իր սննդային պարունակության, այնուամենայնիվ, այն պետք է սպառվի չափավոր և ոչ բոլորի կողմից։
Այս մասին խոսել է բժիշկ Քրիս Զավոսը։ Նա ասել է, որ յուրաքանչյուր մարդու համար պանրի սպառման տեմպերը կարող են տարբեր լինել։
Պանրի սպառման ցուցանիշը
Սպառվող պանրի քանակը կախված է անհատական սննդային կարիքներից ու պանրի տեսակից: Չափավոր օգտագործման դեպքում այն կարող է լինել հավասարակշռված սննդակարգի մի մասը: Այնուամենայնիվ, այն կարող է նաև խնդիրներ առաջացնել, քանի որ այն հարուստ է կալորիաներով, հագեցած ճարպերով և նատրիումով: Բժիշկը խորհուրդ է տալիս ուշադրություն դարձնել չափաբաժիններին և ընտրել քիչ յուղայնությամբ տարբերակներ։
Ո՞վ չպետք է պանիր ուտի
Մարդկանց մեծամասնության համար պանիր ուտելը վտանգ չի ներկայացնում: Այնուամենայնիվ, սա չի վերաբերում որոշ կատեգորիաների, մասնավորապես.
Լակտոզայի անհանդուրժողականություն ունեցող մարդիկ
Լակտոզայի անհանդուրժողականություն ունեցող մարդկանց պակասում է այն քայքայելու համար անհրաժեշտ ֆերմենտը, ուստի դա կարող է հանգեցնել փքվածության, գազերի և փորլուծության: Այնուամենայնիվ, առանց լակտոզայի կամ ցածր կալորիականությամբ պանիրները կարող են փոխարինող լինել:
Կաթից ալերգիա ունեցող մարդիկ
Կաթի սպիտակուցի ալերգիան կարող է առաջացնել փեթակ, շնչափողություն և անաֆիլաքսիա:
Արյան բարձր ճնշում ունեցող մարդիկ
Պանիրը պարունակում է նատրիում, որը կարող է բարձրացնել արյան ճնշումը։ Հետեւաբար, հիպերտոնիա ունեցող մարդիկ պետք է հրաժարվեն բոլոր կաթնամթերքից:
Բարձր խոլեստերինով մարդիկ
Հագեցած ճարպերի և խոլեստերինի բարձր պարունակության շնորհիվ պանիրը կարող է նպաստել արյան մեջ խոլեստերինի բարձր մակարդակին:
Երիկամների հիվանդություն ունեցող մարդիկ
Պանիրը պարունակում է սպիտակուց, որը կարող է մեծացնել երիկամների բեռնվածությունը։