Դոկտոր Մյասնիկովը նշել է, երբ այլևս հնարավոր չէ անտեսել լոբազգիները

Սնունդը և կենսակերպը երկարակեցության հիմնական հիմնասյուներն են։ Հատուկ ուշադրություն պետք է դարձնել այս բաղադրիչներին 40 տարեկանից հետո, ասում է բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը։
Իր Telegram ալիքում բժիշկը բացատրել է, թե այս ժամանակահատվածում որ մթերքները պետք է անպայման լինեն յուրաքանչյուր մարդու սննդակարգում։ Առաջին հերթին, սրանք բանջարեղեն են և բոլոր լոբազգիները, ներառյալ լոբին: Նաև մի անտեսեք ընկույզը, ձվերը, չզտված բուսական յուղերը՝ ձիթապտղի, կոկոսի և այլն, և մրգերը։
Սակայն աղի, շաքարի, զտված ալյուրի, կաթնամթերքի, վերամշակված սննդամթերքի և բուլյոնային խորանարդիկների քանակը պետք է սահմանափակ լինի։ Բացի այդ, կարևոր է հետևել հետևյալ առողջական ցուցանիշներին՝ արյան ճնշում, արյան մեջ գլյուկոզի մակարդակ, խոլեստերին, միզաթթվի մակարդակ։
«Թողեք անցյալը, մի կենտրոնացեք տարիքի և հիվանդությունների վրա՝ ապրեք ներկայով։ Վայելեք սիրելիների հետ շփումը, լցրեք ձեր մտքերը պայծառ պատկերներով և ձգտեք հարմարավետության ձեր տանը», - եզրափակել է մասնագետը։