Մակադամիայի օգուտներն ու վնասները, ինչքա՞ն կարելի է ուտել

Մակադամիայի օգուտներն ու վնասները, ինչքա՞ն կարելի է ուտել

Մակադամիայի միջուկները պարունակում են.

84% միանհագեցած;

3,5% պոլիչհագեցած;

12,5% հագեցած ճարպաթթուներ:

Այսպիսով, ընկույզների բաղադրության մեջ գերակշռում են, այսպես կոչված, «առողջ» ճարպերը, որոնք օգնում են նվազեցնել խոլեստերինը և նվազեցնել ինսուլտի և սրտանոթային համակարգի հիվանդությունների ռիսկը։

Դրանցից առանձնահատուկ ուշադրության է արժանի պալմիտոլեինաթթուն, որը հայտնաբերված է մարդու մաշկի մեջ, սակայն գործնականում չի հայտնաբերվում այլ բուսական արտադրանքներում։ Այն ի վիճակի է ճնշել բորբոքային պրոցեսները, մեծացնել հյուսվածքների զգայունությունը ինսուլինի նկատմամբ և պաշտպանել ենթաստամոքսային գեղձի բջիջները, որոնք սինթեզում են այս էական հորմոնը:

Բացի այդ, ընկույզն օգնում է պահպանել օմեգա-3 և օմեգա-6 ճարպաթթուների հավասարակշռությունը, ինչը հատկապես կարևոր է կանանց օրգանիզմի համար:

Մակադամիան պարունակում է բնության մեջ հայտնի վիտամինների գրեթե ամբողջական հավաքածու և շատ արժեքավոր միկրո և մակրո տարրեր, ինչը նշանակում է, որ ընկույզն ունակ է.

Արագացնել մարմնի վերականգնման գործընթացները երկարատև հիվանդությունից, ինտենսիվ ֆիզիկական ծանրաբեռնվածությունից և մտավոր հոգնածությունից հետո:

Դադարեցրեք բերիբերիի զարգացումը.

Արագացնել օրգանիզմից տոքսինների, թույների և ծանր մետաղների հեռացման գործընթացը։

Դրական ազդեցություն է ունենում հոդերի աշխատանքի և ընդհանուր վիճակի վրա, նվազեցնում է արթրիտի առաջացման վտանգը, ամրացնում ոսկրային հյուսվածքը և նվազեցնում օստեոպորոզի զարգացման ռիսկը։

Ամրապնդում է մարմնի պաշտպանությունը, ուժեղացնում է նրա կարողությունը դիմակայելու վարակներին և մակաբույծներին:

Նորմալացնել արյունաստեղծ համակարգը:

Նվազեցնել արյան ճնշումը.

Վերացրեք միգրենը և հաճախակի գլխացավերը։

Արագացնել նյութափոխանակության գործընթացները և նվազեցնել նյութափոխանակության գործընթացներում ձախողումների զարգացման ռիսկը:

Կարգավորում է լիպիդային նյութափոխանակությունը մարմնում և դրանով իսկ նպաստում քաշի կորստին:

Վերականգնել ճիշտ միկրոֆլորան, ֆերմենտային ակտիվությունը և նորմալ միջավայրը մարսողության համար:

Մակադամիայի ընկույզում պարունակվող տարբեր հակաօքսիդանտ միացություններ դանդաղեցնում են ծերացման գործընթացը, նվազեցնում ինչպես բարորակ, այնպես էլ չարորակ նորագոյացությունների վտանգը:

 Առողջության առավելագույն օգուտ ստանալու համար խորհուրդ է տրվում օրական 20-30 գ ընկույզից ոչ ավելի ուտել, այսինքն՝ 10-12 հատ: