Մակադամիայի օգուտներն ու վնասները, ինչքա՞ն կարելի է ուտել

Մակադամիայի միջուկները պարունակում են.
84% միանհագեցած;
3,5% պոլիչհագեցած;
12,5% հագեցած ճարպաթթուներ:
Այսպիսով, ընկույզների բաղադրության մեջ գերակշռում են, այսպես կոչված, «առողջ» ճարպերը, որոնք օգնում են նվազեցնել խոլեստերինը և նվազեցնել ինսուլտի և սրտանոթային համակարգի հիվանդությունների ռիսկը։
Դրանցից առանձնահատուկ ուշադրության է արժանի պալմիտոլեինաթթուն, որը հայտնաբերված է մարդու մաշկի մեջ, սակայն գործնականում չի հայտնաբերվում այլ բուսական արտադրանքներում։ Այն ի վիճակի է ճնշել բորբոքային պրոցեսները, մեծացնել հյուսվածքների զգայունությունը ինսուլինի նկատմամբ և պաշտպանել ենթաստամոքսային գեղձի բջիջները, որոնք սինթեզում են այս էական հորմոնը:
Բացի այդ, ընկույզն օգնում է պահպանել օմեգա-3 և օմեգա-6 ճարպաթթուների հավասարակշռությունը, ինչը հատկապես կարևոր է կանանց օրգանիզմի համար:
Մակադամիան պարունակում է բնության մեջ հայտնի վիտամինների գրեթե ամբողջական հավաքածու և շատ արժեքավոր միկրո և մակրո տարրեր, ինչը նշանակում է, որ ընկույզն ունակ է.
Արագացնել մարմնի վերականգնման գործընթացները երկարատև հիվանդությունից, ինտենսիվ ֆիզիկական ծանրաբեռնվածությունից և մտավոր հոգնածությունից հետո:
Դադարեցրեք բերիբերիի զարգացումը.
Արագացնել օրգանիզմից տոքսինների, թույների և ծանր մետաղների հեռացման գործընթացը։
Դրական ազդեցություն է ունենում հոդերի աշխատանքի և ընդհանուր վիճակի վրա, նվազեցնում է արթրիտի առաջացման վտանգը, ամրացնում ոսկրային հյուսվածքը և նվազեցնում օստեոպորոզի զարգացման ռիսկը։
Ամրապնդում է մարմնի պաշտպանությունը, ուժեղացնում է նրա կարողությունը դիմակայելու վարակներին և մակաբույծներին:
Նորմալացնել արյունաստեղծ համակարգը:
Նվազեցնել արյան ճնշումը.
Վերացրեք միգրենը և հաճախակի գլխացավերը։
Արագացնել նյութափոխանակության գործընթացները և նվազեցնել նյութափոխանակության գործընթացներում ձախողումների զարգացման ռիսկը:
Կարգավորում է լիպիդային նյութափոխանակությունը մարմնում և դրանով իսկ նպաստում քաշի կորստին:
Վերականգնել ճիշտ միկրոֆլորան, ֆերմենտային ակտիվությունը և նորմալ միջավայրը մարսողության համար:
Մակադամիայի ընկույզում պարունակվող տարբեր հակաօքսիդանտ միացություններ դանդաղեցնում են ծերացման գործընթացը, նվազեցնում ինչպես բարորակ, այնպես էլ չարորակ նորագոյացությունների վտանգը:
Առողջության առավելագույն օգուտ ստանալու համար խորհուրդ է տրվում օրական 20-30 գ ընկույզից ոչ ավելի ուտել, այսինքն՝ 10-12 հատ: