Սննդաբանն անվանել է այն հիվանդությունները, որոնք առաջանում են սպիտակ հացից

Սպիտակ հացը պետք է հեռացնել սննդակարգից, Sputnik ռադիոյին տված հարցազրույցում ասել է սննդաբան Միխայիլ Գինզբուրգը։ Այս կերպ դուք ստիպված չեք լինի անհանգստանալ ձեր առողջության համար:
Բժշկական գիտությունների դոկտորի խոսքով՝ սպիտակ հացը վնասակար է դառնում արտադրության հատուկ տեխնոլոգիայի շնորհիվ։ Մաղած ցորենի ալյուրը մաքրվում է դիետիկ մանրաթելից։
Միաժամանակ այն զրկված է կարևոր սննդանյութերից և ձեռք է բերում բարձր գլիկեմիկ ինդեքս։
Բարձր գլիկեմիկ ինդեքս ունենալը նշանակում է, որ սպիտակ հացի օսլան արագ տրոհվում է գլյուկոզայի: Այս գլյուկոզան արագ ներծծվում է արյան մեջ, ինչը, ի վերջո, հանգեցնում է նյութափոխանակության համախտանիշի զարգացմանը։ Հենց այս ֆոնի վրա են առաջանում այնպիսի պաթոլոգիական պայմաններ, ինչպիսիք են հիպերտոնիան, աթերոսկլերոզը, շաքարախտը, հոդատապը և որոշ ուռուցքներ։
Սպիտակ հացը հեշտությամբ կարելի է փոխարինել խոշոր տարեկանի ալյուրից պատրաստված թխումներով: Ընդունելի են բազմահատիկ և ամբողջական հացահատիկային արտադրանքները, որոնք պարունակում են դիետիկ մանրաթելեր: Գերազանց այլընտրանքը մոխրագույն հացն է. այն թխվում է ամբողջական ալյուրի երկրորդ կարգի ալյուրից և թեփից:
Եթե չեք կարող հրաժարվել սպիտակ հացից, ապա Միխայիլ Գինցբուրգը խորհուրդ է տվել գոնե այն չհամատեղել շաքարավազի, կարագի և մարգարինի հետ։