«Դանդաղեցնում է զարգացման ռիսկերը». ինչպես սոխը կարող է պաշտպանել քաղցկեղից

«Դանդաղեցնում է զարգացման ռիսկերը». ինչպես սոխը կարող է պաշտպանել քաղցկեղից

Սոխը կարող է պաշտպանել քաղցկեղից. Այս եզրակացության են եկել հարավկորեացի գիտնականները։ Դիետոլոգ և սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան 5-tv.ru-ին տված բացառիկ մեկնաբանության մեջ բացատրել է, թե ինչ օգտակար նյութերով սովորական թվացող բանջարեղենը կարող է մարդուն պաշտպանել մահացու հիվանդությունից։

Մասնագետը պարզաբանել է, որ սոխի կանոնավոր օգտագործումը զգալիորեն նվազեցնում է չարորակ ուռուցքների առաջացման հավանականությունը։ Դա հնարավոր է դառնում դրանում պարունակվող հակաօքսիդանտների հարուստ համալիրի շնորհիվ։

«Դրանք, մասնավորապես, բիոֆլավոնոիդներ են։ Սոխը պարունակում է տարբեր նյութեր՝ ծծմբի օրգանական բաղադրիչներ և ապիգենին, ինչպես մեղրը։ Կան տարբեր ալիցիններ, ինչպես սխտորը», - բացատրել է Սոլոմատինան: Այնուամենայնիվ, բժիշկը բացատրել է՝ սոխը չի կարող օգնել գոյություն ունեցող քաղցկեղի բջիջների դեմ պայքարում, այն կարող է դանդաղեցնել լուրջ հիվանդության առաջացման վտանգը։

«Դա կարող է դանդաղեցնել ուռուցքի զարգացման ռիսկը», - ասել է Սոլոմատինան: