Գարեջրի ամենահայտնի խորտիկը կարող է քաղցկեղ առաջացնել․Դիետոլոգ

Գարեջրի ամենահայտնի խորտիկը կարող է քաղցկեղ առաջացնել․Դիետոլոգ

Սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան բացատրել է, թե ինչու ամենահայտնի գարեջրի նախուտեստները կարող են քաղցկեղ առաջացնել, մասնավորապես՝ ստամոքսի քաղցկեղ:

Բժշկի խոսքով՝ որպես կանոն ընդունված է գարեջրի հետ համատեղել շատ աղի մթերքները, օրինակ՝ չորացրած ձուկը, ընկույզը, տարբեր կրեկերները։ Եթե ​​անգամ ձեզ շաբաթը մեկ անգամ նման կերակուր թույլ տաք, առողջական խնդիրներից խուսափել հնարավոր չէ։

Չնայած այն հանգամանքին, որ ձուկն ինքնին շատ առողջարար է և համարվում է գարեջրի «դասական» խորտիկ, արտադրանքի մեջ աղի բարձր պարունակությունը պարզապես զրոյի է հասցնում դրա ողջ սննդային բաղադրությունը, նշել է բժիշկը։ Ելենա Սոլոմատինայի խոսքերը մեջբերում է «Մոսկվան խոսում է» ռադիոկայանը։

Մասնագետը հիշեցրել է, որ նատրիումի ավելցուկը կարող է հանգեցնել արյան ճնշման, այտուցների և երիկամների հետ կապված խնդիրների։ Նա խորհուրդ տվեց որպես գարեջրի խորտիկ ընտրել ծովախեցգետին կամ բնական ընկույզ: Դրանք կարող եք ինքներդ անել,  նշել է սննդաբանը։ Հարմար է նաև անյուղ միսը։ Խորհուրդ է տրվում թխել, հովացնել ու կտրատել։

Ելենա Սոլոմատինան հիշեցրել է, որ գարեջուրը ալկոհոլային մթերք է և չարաշահել այն պետք չէ։ Բացի այդ, այս ըմպելիքը հակացուցված է շաքարախտով հիվանդ մարդկանց։