Քիչ, բայց ամեն օր. 3 պարզ մթերք՝ խոլեստերինի մակարդակն իջեցնելու համար

Բարձր խոլեստերինը կարող է հանգեցնել լուրջ հիվանդության՝ աթերոսկլերոզի։ Գաղտնիք չէ, որ այդ լիպիդների մակարդակի վրա ազդում է սնունդը։
Եթե մարդը չի ուտում արագ սնունդ և այլ յուղոտ և բարձր կալորիականությամբ մթերքներ, բայց դեռ վախենում է, որ օրգանիզմում կարող է ավելի շատ «վատ» խոլեստերին լինել, ապա ելք կա, պարզաբանել է դիետոլոգ Լորեն Մանաքերը։ Նրա խոսքով՝ այդ լիպիդների մակարդակը վերահսկելու համար անհրաժեշտ է ձեր ամենօրյա սննդակարգում ներառել ընդամենը երեք մթերք։
Այսպիսով, մակադամիայի ընկույզը հագեցած ճարպերի լավ աղբյուր է, որն օգտակար է սրտի և արյան անոթների համար: Նրանք նաև հարուստ են սննդային մանրաթելերով և հակաօքսիդանտներով: Բայց դուք պետք է ընտրեք այնպիսի ապրանք, որը չի եփվել քաղցր օշարակի մեջ։ Հակառակ դեպքում, նկատեց փորձագետը, ընկույզն ավելի շատ վնաս կտա, քան օգուտ։
Բացի այդ, անհրաժեշտ է ամեն օր սալորաչիր ուտել՝ առնվազն վեց կտոր։ Այս չրերը նաև բարենպաստ ազդեցություն են ունենում սրտի առողջության վրա և կարող են նվազեցնել բորբոքումն օրգանիզմում, ավելացրել է Լորեն Մանակերը, որը մեջբերում է Pravda.Ru-ն։
Երրորդ ապրանքը, որը պետք է լինի ձեր ամենօրյա սննդակարգում, սխտորն է։ Գիտնականներն ապացուցել են, որ այս բանջարեղենը ոչ միայն օգնում է տարբեր վիրուսների դեմ պայքարում, այլև նվազեցնում է «վատ» խոլեստերինի մակարդակը, ինչպես նաև նորմալացնում է արյան ճնշումը։