Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Ինչ կլինի, եթե ամեն օր լոբի ուտեք

Blog Image

Լոբին ներառվում է ձեր ամենօրյա սննդակարգում՝ իր մեջ պարունակվող մեծ քանակությամբ սննդարար նյութերի շնորհիվ: Սննդաբան Մարինա Մակիշան «Մոսկվա 24» հեռուստաալիքին պատմել է այս մթերքի բոլոր տեսակների օգտակարության մասին:

Սպիտակ լոբին պարունակում է ամենամեծ քանակությամբ սննդային մանրաթել: Այն բարերար ազդեցություն ունի աղիքների վրա՝ պահպանում է միկրոֆլորայի հավասարակշռությունը (հակառակ դեպքում մեծանում է քաղցկեղի և անձեռնմխելիության նվազման ռիսկը), իսկ սննդային մանրաթելը նպաստում է տոքսինների հեռացմանը: Այն նաև պատասխանատու է վատ խոլեստերինի մակարդակի իջեցման համար: Մասնագետը շեշտեց, որ միաժամանակ կարելի է ուտել ոչ ավելի, քան 150-200 գրամ մթերք:

«Մարդիկ, ովքեր հակված են փորկապության, պետք է ուշադիր ընդունեն լոբին, նայեն իրենց անհատական ​​ռեակցիային, քանի որ սա նույն մածուցիկ մանրաթելն է, որը կարող է սրել իրավիճակը», - նշել է բժիշկը:

Սպիտակ լոբուց տարբերվող կարմիր լոբին ունի ավելի բարձր սպիտակուցային պարունակություն, ինչը նպաստում է իմունային համակարգի ամրապնդմանը:

«Կալիումի և մագնեզիումի բարձր պարունակությունը շատ օգտակար է սրտանոթային համակարգի և այնպիսի հիվանդությունների կանխարգելման համար, ինչպիսիք են սրտի ռիթմի խանգարումները, սրտի կաթվածները, ինսուլտները», - ընդգծել է սննդաբանը։

Սև լոբին պարունակում է մեծ քանակությամբ B վիտամիններ, որոնք անհրաժեշտ են նյարդային համակարգի և նյարդային ազդակների կարգավորման համար։ Լոբու մեկ այլ տեսակ՝ մաշեն, պարունակում է մեծ քանակությամբ պղինձ, որը անհրաժեշտ է մազերի վաղ գորշացման կանխարգելման և նորմալ արյունաստեղծման համար, և ցինկ, որը կարևոր է իմունային համակարգի և սեռական հորմոնների արտադրության համար։

Մակիշան նշել է կանաչ լոբին, որը օգնում է ավելորդ քաշի դեմ պայքարում։

Send