Ովքե՞ր պետք է պարտադիր բարձր յուղայնությամբ կաթնաշոռ ուտեն և խմեն կաթ

Բարձր յուղայնությամբ կաթնաշոռն ու կաթն օգնում են մեղմել ամենատարածված քրոնիկական հիվանդություններից մեկի ախտանիշները, RIA Novosti-ին տված հարցազրույցում ասել է սննդաբան Ալեքսեյ Բերեզնիկովը։
Վերոնշյալ մթերքները խորհուրդ են տրվում գաստրիտի դեպքում, ընդգծել է մասնագետը։ Նման հիվանդության դեպքում սերուցքը նույնպես պետք է ներառվի սննդակարգում, բայց միայն այն դեպքում, եթե չկա աթերոսկլերոզ և չկա ավելորդ խոլեստերին: Գաստրիտի դեպքում օգտակար կլինի տավարի միսը, հնդկահավը, հավը, ձուկը։
Սակայն միսը պետք է եփել կամ շոգեխաշել, բայց ոչ տապակել, հավելել է բժիշկը։ Բացի այդ, վարսակի ալյուրը կաթով և ժելեով զգալիորեն կբարելավի ձեր վիճակը։ Միաժամանակ պետք է խուսափել սննդամթերքից, որոնք մեծացնում են ստամոքսահյութի արտադրությունը։ Խոսքը հարուստ արգանակների և աջիկայի մասին է, բացատրել է Ալեքսեյ Բերեզնիկովը։ Որոշ համեմունքներ, մասնավորապես կարմիր, սպիտակ և սև պղպեղը նույնպես կարող են վատթարացնել գաստրիտի ախտանիշները։