Օգուտը վերածվում է սպառնալիքի․ բժիշկը նշել է 3 մթերք, որոնք պետք է ուտել միայն փոքր չափաբաժիններով

Գաղտնիք չէ, որ ցանկացած օգտակար մթերք «սահմանափակ օգտակար է». եթե այն ուտեք առանց չափավորության, կարող եք վնասել ինքներդ ձեզ։ Գաստրոէնտերոլոգ Յուլիա Չուևան նշել է 3 բուսական մթերք, որոնք պետք է ուտել փոքր չափաբաժիններով, և հետո դրանք օգտակար կլինեն։
Այսպիսով, բժիշկը նշել է, որ կարտոֆիլը կալիումի արժեքավոր աղբյուր է, որն անհրաժեշտ է սրտին և արյան անոթներին։ Կան հատուկ դիետաներ, որոնցում արմատային բանջարեղենը «հիմնական» արտադրանքն է: Խորհուրդ է տրվում չսնվել ամեն օր և 200 գ-ից պակաս չափաբաժիններով։
Կարտոֆիլը շատ կալորիական է և գարնանը քաշի ավելացում է առաջացնում։ Մյուս կարևոր պայմանն այն է, որ կարտոֆիլը պետք է թարմ լինի։ Կանաչ մրգերը պարունակում են վտանգավոր նյութ՝ սոլանին, որը թունավորում է օրգանիզմը։ Ուստի ավելի լավ է տանը ունենալ բանջարեղենի փոքր պաշարներ և ժամանակին պատրաստել դրանք։
Կանաչ ոլոռի պահածոները նույնպես վնասակար չեն լինի, ասել է Յուլիա Չուեւան Kuban News-ին տված հարցազրույցում։ Հիմնական բանը չգերազանցել առաջարկվող չափաբաժինը 3 ճ/գ. լ. մթերքը օրական. Սիսեռի հաճախակի և անվերահսկելի օգտագործման դեպքում հնարավոր է քաշի ավելացում, գազերի առաջացում և լյարդի հետ կապված խնդիրներ։
Երրորդ օգտակար մթերքը կաղամբն է։ Բոլորը գիտեն դրա հատկությունների մասին՝ թարմ կաղամբը հարուստ է վիտամիններով և հանքանյութերով, իսկ թթու վարունգը լավ է ազդում մարսողության վրա։ Այնուամենայնիվ, չպետք է չարաշահեք բանջարեղենը, եթե խնդիրներ ունեք ստամոքս-աղիքային համակարգի, վահանաձև գեղձի և լյարդի հետ կապված խնդիրների հետ: Առողջ մարդկանց խորհուրդ է տրվում կաղամբ ուտել մինչև 150 գ չափաբաժիններով։