Ինչո՞ւ եք անընդհատ հաց ուզում ուտել, սա ինչի՞ անբավարարության նշան է․ ահա գիտական բացատրություն

Միայն թարմ հացի հոտն արդեն ստիպում է անմիջապես ուտել դրանք։ Այս ցանկության համար կան մի քանի գիտական բացատրություններ. օրգանիզմում ակնհայտորեն ինչ-որ բան պակասում է, հաղորդում է Health Digest-ը։
Երբեմն հացի նկատմամբ ցանկությունը կարող է անսպասելիորեն առաջանալ. օրինակ՝ ուշ երեկոյան դուք ցանկանում եք փորձել մի քանի բլիթներ կամ պարզապես մի կտոր սև հաց։ Որոշակի սննդամթերքների նկատմամբ տենչը կարող է ազդանշան լինել, որ օրգանիզմը սննդանյութերի պակաս ունի։
Եթե հաց եք ուզում, ապա մարդը, ամենայն հավանականությամբ, ունի տրիպտոֆան ամինաթթվի անբավարարություն, որը խթանում է սերոտոնինի արտադրությունը:
Երբ սպիտակուցներով հարուստ սնունդը գերակշռում է սննդակարգում, ուղեղը ստանում է ավելի շատ լեյցին, իզոլեյցին և վալին՝ ամինաթթուներ, որոնք կանխում են տրիպտոֆանի մուտքը ուղեղ։ Ածխաջրերի օգտագործումը շտկում է այս անհավասարակշռությունը։
Տրիպտոֆանը մեծացնում է սերոտոնինի արտադրությունը, որը նեյրոհաղորդիչ է, որը կարգավորում է տրամադրությունը, քունը, մարսողությունը և ազդում է հիշողության և կատարողականի վրա։ Երբ հորմոնը բավարար չափով չի արտադրվում, մարդիկ անհանգստություն են զգում և բողոքում են ուժի կորստից։
Հաց ուտելը թույլ է տալիս լրացնել անհրաժեշտ ամինաթթուների պաշարը։ Դուք կարող եք ձեր սննդակարգին ավելացնել նաև տրիպտոֆանով հարուստ այլ սննդամթերքներ՝ կաթ, ձու, հնդկահավ և կաթնաշոռ։