Բացահայտվել են կանաչ ոլոռի անհայտ օգուտները

Կանաչ ոլոռը պարունակում է բազմաթիվ առողջարար օգուտներ, որոնք մենք նույնիսկ չենք կարող գիտակցել: Սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան ասել է, որ մթերքը հարուստ է կալիումով, որն ամրացնում է սրտանոթային համակարգը։ Բացի այդ, կալիումը պահպանում է օրգանիզմի ջուրր-աղ հավասարակշռությունը և հեռացնում է ավելորդ հեղուկը՝ վերացնելով այտուցը։ Կանաչ ոլոռը պարունակում է նաև մագնեզիում, որն ապահովում է հանգիստ վիճակ։
«Այն իջեցնում է արյան ճնշումը, մասնակցում է բազմաթիվ նյութափոխանակության գործընթացներին, պատասխանատու է ոսկրային հյուսվածքի, մազերի, եղունգների լավ վիճակի համար և հարթեցնում է կնճիռները»,- հավելել է փորձագետը։ Բժիշկը նշել է, որ պահք պահողների համար ոլոռը կարող է այլընտրանք դառնալ մսին, քանի որ այն համարվում է բուսական սպիտակուցի աղբյուր։
Այն կարևոր է ոսկորների, մկանների առողջության, նյութափոխանակության գործընթացների և իմունային համակարգի համար։ Բացի այդ, արտադրանքը համարվում է ածխաջրերի լավ աղբյուր, որոնք օրգանիզմին էներգիա են ապահովում, գրում է Մոսկվա 24-ը։
«Կանաչ ոլոռը խոլին է պարունակում։ Այս նյութը մեզ անհրաժեշտ է լյարդի նորմալ աշխատանքի և ացետիլխոլինի արտադրության համար: Սա նյարդային հաղորդիչ է, որն ապահովում է նյարդային ազդակների փոխանցումը։ Ուստի կետերը բարձրացնում են նաեւ մտածողության արագությունը, ուսուցումը, շարժման ճշգրտությունը եւ խելքը»,- ասել էփորձագետը։
Բժիշկը հավելել է, որ արտադրանքը հարուստ է B խմբի վիտամիններով և գլուտամինաթթվի աղով, որոնք բարելավում են կենտրոնացումը և ապահովում են ուղեղում նյութափոխանակության գործընթացների աշխատանքը։