Դոկտոր Մյասնիկովը անվանել է այն մթերքները, որոնք կօգնեն շաքարախտի կանխարգելմանը

Շաքարային դիաբետը լուրջ հիվանդություն է, որը սկզբում կարող է աննկատ անցնել։ Աշխարհում բնակչության մոտ 14%-ը տառապում է այս հիվանդությունից, և շատերը նույնիսկ չգիտեն իրենց խնդրի մասին։
«Ռոսիա 1» հեռուստաալիքի «Ամենակարևոր բանի մասին» հաղորդման ժամանակ բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը խոսեց այն մասին, թե ինչ միջոցառումներ կօգնեն նվազեցնել շաքարախտի զարգացման ռիսկը:
Սրտաբանի խոսքով՝ հիվանդությունից պաշտպանվելը կամ վաղ փուլում այն հայտնաբերելը բավականին հեշտ է։ Նախևառաջ անհրաժեշտ է պարբերաբար արյան ստուգում անցկացնել գլյուկոզի մակարդակի համար։ Սա կօգնի ժամանակին հայտնաբերել 2-րդ տիպի շաքարախտը։
Կարևոր է ուսումնասիրել ռիսկի գործոնները՝ ժառանգականությունը, տարիքը և քաշը կարող են վկայել շաքարախտի նախատրամադրվածության մասին։
Ամենակարևորը ձեր սննդակարգին հետևելն է։ Շաքարային դիաբետը հաճախ առաջանում է չափից շատ ուտելու և հեշտությամբ մարսվող սննդամթերքների՝ սպիտակ հացի, շաքարի, բրինձի, մակարոնեղենի օգտագործման պատճառով։ Նաև արժե սահմանափակել քաղցր գազավորված ըմպելիքների, հյութերի և շաքարի փոխարինիչների օգտագործումը:
Օգտակար է ձեր սննդակարգում ներառել այնպիսի մթերքներ, որոնք կանխում են շաքարախտի առաջացումը։ Այս ընկույզները, խաղողը, բանանը, տանձը, կաթնամթերքը և սուրճը կարող են դառնալ ձեր օգնականները հիվանդությունը կանխելու գործում։