Սննդաբան Մուխինան հիշեցրել է, թե որ մթերքների հետ չի կարելի համադրել սուրճը

Սննդաբան Մուխինան հիշեցրել է, թե որ մթերքների հետ չի կարելի համադրել սուրճը

Ցանկանու՞մ եք ամեն առավոտ վայելել մի բաժակ անուշաբույր սուրճ: Այդ դեպքում ավելի լավ է խմիչքը չհամատեղել այս մթերքների հետ։

Սուրճը լավ չի համադրվում շատ մթերքների հետ, դա է նրա բնույթը: Օրինակ՝ սննդաբան Մարիա Մուխինան հիշեցրել է, որ ըմպելիքը չի կարելի մատուցել միաժամանակ հնդկաձավարի, հատիկաընդեղենի և ընկույզի հետ։ Երկաթը, որը պարունակվում է հացահատիկի և ընկույզի մեջ, ավելի վատ կլանվի կոֆեինի պատճառով: Մարդն ընդհանրապես ոչ մի օգուտ չի ստանում իր օգտագործած սննդից։ Ավելի լավ է սուրճ խմել ուտելուց 1-2 ժամ հետո։

Մեկ այլ ոչ այնքան լավ համադրություն է սուրճն ու համեմունքները: Սա կարող է անակնկալ լինել, քանի որ մասնագետներն իրենք են խորհուրդ տվել ըմպելիքին մի քիչ քրքում կամ դարչին ավելացնել։ Սակայն բժշկական գիտությունների դոկտորը վստահ է, որ համեմունքներն ընդհատում են սուրճի համը։

«Մեր ընկալիչները չեն ստանում այդ խթանումը: Սուրճից օրգանոլեպտիկ բավարարվածությունը կորչում է: Եվ այդ ժամանակ մեր համային զգայարանները կպահանջեն կրկնել այս բաժակը, որպեսզի զգանք ըմպելիքի համն առանց հավելումների», - բացատրեցլ է սննդաբանը:

Մուխինան Մոսկվա 24-ի հետ զրույցում կոչ է արել նաեւ սուրճի մեջ ալկոհոլ չավելացնել։ Շատերը սիրում են ըմպելիքի մեջ ուժեղացնել կոնյակի նոտան և դրանով իսկ ընդգծել դրա տտիպ համը: Բացի այդ, սուրճը հաճախ օգտագործում են՝ փորձելով սթափեցնել ու բթացնել հարբածության զգացումը։ Այնուամենայնիվ, դա միայն մեծացնում է ալկոհոլի չարաշահման վտանգը: