Դժոխային ցավ. սննդաբանը պարզաբանում է, թե ով չպետք է հավկիթ ուտի

Ենթադրվում է, որ ձուն, հաշվի առնելով դրանց օգտակարությունը, կարելի է ուտել անսահմանափակ քանակությամբ: Սննդաբան Նուրիա Դիանովան քննադատել է այս հայտարարությունը.
«Ռադիո 1»-ին տված հարցազրույցում բժիշկն ասել է, որ ձվի օրական ընդունումը պետք է հաշվարկել առանցքային գործոնների հիման վրա։
Ձուն սպիտակուցի և առողջ ճարպերի, լեցիտինի, A և E վիտամինների աղբյուր է: Այնուամենայնիվ, արտադրանքը պարունակում է խոլեստերին, իսկ ձվի դեղնուցը խթանում է լեղու արտադրությունը: Դրա պատճառով դրանք պետք է զգուշությամբ ուտել։
Ուստի, ըստ Նուրիա Դիանովայի, լեղապարկի հիվանդությամբ կամ օրգանի բացակայություն ունեցող մարդիկ ընդհանրապես ձու չպետք է ուտեն։ Նույնը վերաբերում է երիկամների հիվանդությամբ տառապող հիվանդներին։
«Նրանց համար դա ուղղակի դժոխք է լինելու, պոլիխոտոմային համախտանիշի հետ կապված ցավը»,- զգուշացրեց մասնագետը։
Կենցաղային թերապևտիկ սնուցման կանոնների համաձայն՝ խորհուրդ է տրվում օրական կես ձու ուտել։ Բայց իրականում նորման ավելի բարձր է։ Շեշտը պետք է դնել ձվի սպիտակուցի վրա, ինչպես նաև օգտակար է ձվի ընդունումը լրացնել բանջարեղենով և մի կտոր հացահատիկի հացով։