Ինչի՞ հետ չի կարելի համատեղել ալկոհոլը. բոլորը խախտում են թիվ 3 կետը

Ալկոհոլն ինքնին հսկայական բեռ է մարմնի համար: Բայց կան մթերքներ և խմիչքներ, որոնք վատթարացնում են դրա ազդեցությունը մեր առողջության վրա։
1. Դեղորայք
Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ ալկոհոլը վտանգավոր է օգտագործել ցանկացած դեղամիջոցի հետ, քանի որ այն փոխում է դրանց ազդեցությունը:
2. Էներգետիկներ
Կոֆեինը և այլ տոնիկները խթանող ազդեցություն ունեն նյարդային համակարգի վրա, մինչդեռ ալկոհոլը ճնշող ազդեցություն ունի: Այս խառնուրդը միասին քողարկում է թունավորման իրական աստիճանը, ուստի մարդը խմում է ավելի շատ ալկոհոլ, քան կարող է իրեն թույլ տալ, ինչը մեծացնում է լյարդի և այլ օրգանների ծանրաբեռնվածությունը:
3. Մարինադներ
Մարինացված վարունգը և լոլիկը այնքան էլ լավ նախուտեստ չեն ալկոհոլի համար, ինչպես սովորաբար հավատում են: Քացախը դանդաղեցնում է ալկոհոլի քայքայումն օրգանիզմում, ինչը մեծացնում է էթանոլի թունավոր ազդեցությունը լյարդի և երիկամների վրա։
4. Այլ տեսակի ալկոհոլ
Մի խառնեք գինու սպիրտները (գինի, շամպայն, կոնյակ) հացահատիկի հետ (գարեջուր, վիսկի, ջին, օղի): Դրանք տարբեր կերպ են ազդում օրգանիզմի վրա և այդ պատճառով լյարդի ծանրաբեռնվածությունը մեծանում է տարբեր թունավոր նյութերի պատճառով։
Պետք չէ նաև խառնել սպիտակ և կարմիր գինիները։
5. Գազավորված ըմպելիքներ
Ցանկացած գազավորված ըմպելիք, ներառյալ շամպայնը և գարեջուրը, նպաստում են ալկոհոլի արագ ազդեցությանը մարմնի վրա: