Ինչի՞ հետ չի կարելի համատեղել ալկոհոլը. բոլորը խախտում են թիվ 3 կետը

Ինչի՞ հետ չի կարելի համատեղել ալկոհոլը. բոլորը խախտում են թիվ 3 կետը

Ալկոհոլն ինքնին հսկայական բեռ է մարմնի համար: Բայց կան մթերքներ և խմիչքներ, որոնք վատթարացնում են դրա ազդեցությունը մեր առողջության վրա։

1. Դեղորայք

Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ ալկոհոլը վտանգավոր է օգտագործել ցանկացած դեղամիջոցի հետ, քանի որ այն փոխում է դրանց ազդեցությունը:

2. Էներգետիկներ

Կոֆեինը և այլ տոնիկները խթանող ազդեցություն ունեն նյարդային համակարգի վրա, մինչդեռ ալկոհոլը ճնշող ազդեցություն ունի: Այս խառնուրդը միասին քողարկում է թունավորման իրական աստիճանը, ուստի մարդը խմում է ավելի շատ ալկոհոլ, քան կարող է իրեն թույլ տալ, ինչը մեծացնում է լյարդի և այլ օրգանների ծանրաբեռնվածությունը:

3. Մարինադներ

Մարինացված վարունգը և լոլիկը այնքան էլ լավ նախուտեստ չեն ալկոհոլի համար, ինչպես սովորաբար հավատում են: Քացախը դանդաղեցնում է ալկոհոլի քայքայումն օրգանիզմում, ինչը մեծացնում է էթանոլի թունավոր ազդեցությունը լյարդի և երիկամների վրա։

4. Այլ տեսակի ալկոհոլ

Մի խառնեք գինու սպիրտները (գինի, շամպայն, կոնյակ) հացահատիկի հետ (գարեջուր, վիսկի, ջին, օղի): Դրանք տարբեր կերպ են ազդում օրգանիզմի վրա և այդ պատճառով լյարդի ծանրաբեռնվածությունը մեծանում է տարբեր թունավոր նյութերի պատճառով։

Պետք չէ նաև խառնել սպիտակ և կարմիր գինիները։

5. Գազավորված ըմպելիքներ

Ցանկացած գազավորված ըմպելիք, ներառյալ շամպայնը և գարեջուրը, նպաստում են ալկոհոլի արագ ազդեցությանը մարմնի վրա: