Կարելի՞ է խնձոր ուտել, եթե որոշել եք նիհարել. բժիշկը բացատրել է որոնք են օգտակար

Կարելի՞ է խնձոր ուտել, եթե որոշել եք նիհարել. բժիշկը բացատրել է որոնք են օգտակար

Գաստրոէնտերոլոգ Եկատերինա Քաշուխի խոսքով, երիտասարդ խնձորները պարունակում են բազմաթիվ վիտամիններ և միկրոտարրեր, որոնք բարենպաստ ազդեցություն են ունենում օրգանիզմի աշխատանքի վրա։

Այս մրգերը ներառում են զգալի քանակությամբ սննդային մանրաթելեր, ջուր, C և A վիտամիններ, ինչպես նաև կալիում, նատրիում և մագնեզիում: Վիտամին C-ն ամրացնում է իմունային համակարգը, վիտամին A-ն՝ առողջարար է աչքերի, մաշկի և լորձաթաղանթների համար, իսկ սննդային մանրաթելը բարելավում է մարսողությունը և ապահովում հագեցվածության զգացում, հայտնում է Kashuh-ը։ Նա նաև նշում է, որ խնձորի վիտամինների մակարդակը ժամանակի ընթացքում նվազում է, հատկապես վիտամին C-ն, երբ ենթարկվում է ջերմության և լույսի ազդեցության:

Մասնագետը ընդգծում է, որ երիտասարդ խնձորները կարելի է օգտագործել նույնիսկ նիհարելիս։ Մոտավորապես 11 գրամ բնական շաքարը դանդաղորեն քայքայվում է և չի առաջացնում գլյուկոզայի մակարդակի բարձրացում: Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ քաղցր մրգերի օգտագործումը նպաստում է ավելի լավ քաշի կորստին և նվազեցնում է 2-րդ տիպի շաքարախտի զարգացման ռիսկը: