Բժիշկը տարեց մարդկանց զգուշացրել է ճիշտ սնվելու առասպելի վտանգների մասին

Բժիշկը տարեց մարդկանց զգուշացրել է ճիշտ սնվելու առասպելի վտանգների մասին

Ծերության ժամանակ սնվելու թեման շրջապատված է բազմաթիվ սխալ պատկերացումներով և սխալ դատողություններով: Այս մասին HuffPost-ին տված հարցազրույցում ասել է բժիշկ և հակատարիքային բժշկության մասնագետ Սյուզան Ջեյ Ֆերին։

Մասնավորապես, նա հիշեցրել է, որ երկար ժամանակ համարվում էր, որ տարիքի հետ սննդակարգում սպիտակուցի պարունակությունը աստիճանաբար պետք է նվազի։

«Սակայն իրականում դա այդպես չէ»,- ընդգծել է բժիշկը։ «Մեծահասակ մարդիկ, ընդհակառակը, սպիտակուցային սննդի կարիք ունեն ավելի շատ, քան երիտասարդները, քանի որ այն օգնում է դանդաղեցնել մկանային զանգվածի կորուստը»:

Ըստ Ֆերիի՝ տարեցների համար սպիտակուցի օրական պահանջը 50 գրամ է՝ 2000 կալորիաների հիման վրա:

Նա ընդգծել է, որ 50 տարի հետո ծերացումը դանդաղեցնելու համար կարևոր է ոչ միայն բավարար քանակությամբ սպիտակուցներ ուտել, այլև այն ճիշտ ընտրել։

«Այսպիսով, սննդակարգը, որը բաղկացած է հիմնականում մսից, ձվից և կաթնաշոռից, կարող է հրահրել բջիջների արագ ծերացումը։ Ուստի կարևոր է, որ տարեցների ամենօրյա սննդակարգը ներառի ոչ միայն կենդանական սպիտակուցը, այլ նաև բուսական սպիտակուցի առատությունը, որը առկա է հատիկաընդեղենում, ընկույզում, սնկով և սերմերում»,- ամփոփել է հակատարիքային բժշկության մասնագետը։