Միայն ոչ սառնարանում. ահա թե որտեղ պետք է պահել լոլիկը, որպեսզի չփչանա

Միայն ոչ սառնարանում. ահա թե որտեղ պետք է պահել լոլիկը, որպեսզի չփչանա

Տնային տնտեսուհիների մեծ մասը լոլիկը պահում է սառնարանում։ Բայց այս դեպքում դրանց պահպանման ժամկետը զգալիորեն կրճատվում է։ Որպեսզի պտուղներն ավելի երկար չփչանան, արժե դրանք տեղափոխել ավելի տաք տեղ։

Բանն այն է, որ ցածր ջերմաստիճանի դեպքում լոլիկը կորցնում է բույրը և դառնում անհամ։ Իսկ բջջային թաղանթների քայքայված լինելու պատճառով միջուկը թուլանում է։

Պատուհանագոգը համարվում է այն պահելու լավագույն վայրը, քանի որ արևի լույսն օգնում է բանջարեղենին պահպանել համը։ Եվ պետք չէ դրանց կողքին վարունգ դնել՝ դրանք էթիլեն են արտանետում, ինչի պատճառով լոլիկը ավելի արագ է փչանում. նշում է Do-it-yourself Zen ալիքը։