Այս համեղ միրգը կարող է օգնել նվազեցնել արյան մակարդման վտանգը

Բանանը, որը շատերն են պաշտում, շատ օգտակար են առողջության համար։ Այս ապրանքը կարող է նաև կանխել թրոմբոզի վտանգը:
Առավոտյան, ճաշի և ընթրիքի մեկ բանան ուտելը կարող է նվազեցնել արյան մակարդման և ինսուլտի ռիսկը 21%-ով:
Դա պայմանավորված է նրանով, որ բանանն օրգանիզմին մատակարարում է կալիումի անհրաժեշտ բաժինը, որն առանցքային դեր է խաղում արյան մակարդման ռիսկի նվազեցման գործում:
Մասնագետները կարծում են, որ բանանից կամ այս տարր պարունակող այլ մթերքներից օրական 1600 մգ կալիում ստանալը կարող է նվազեցնել ինսուլտի ռիսկը 21%-ով։