Երկաթի անսպասելի հակառակորդներ․ այս մթերքները չի կարելի օգտագործել մսի և բանջարեղենի հետ

Երկաթի անսպասելի հակառակորդներ․ այս մթերքները չի կարելի օգտագործել մսի և բանջարեղենի հետ

Երկաթը պատասխանատու է բջիջների միջև թթվածնի տեղափոխման համար և կարևոր է նյութափոխանակության ճիշտ աշխատանքի համար: Սա հանքանյութի տեսակ է, որը ոչ մի կերպ չի կարող բացակայել սննդից։

Որոշ սննդանյութեր, երբ դրանք օգտագործվում են ավելցուկային և համակցված, կարող են խանգարել մյուսների աշխատանքին օրգանիզմում:

Կաթ
Քանի որ այն պարունակում է մեծ քանակությամբ կալցիում, դուք պետք է խուսափեք կաթ խմել ճաշի կամ ընթրիքի ժամանակ. սա ընդհանուր առմամբ լավ ժամանակ է միս, տերևավոր բանջարեղեն և հատիկաընդեղեն ուտելու համար (երկաթի հիմնական աղբյուրները): Պետք է դադարեցնեք կաթ և կաթնամթերք օգտագործել ձեր հիմնական կերակուրից ընդամենը մի քանի ժամ հետո կամ դրանից առաջ:

Յոգուրտ
Քանի որ մածունը (կամ յոգուրտը) կաթի ածանցյալ է և պարունակում է մեծ քանակությամբ կալցիում, այն ևս մեկ մթերք է, որը կարող է խանգարել մարմնի կողմից երկաթի կլանմանը: Չնայած այն հարուստ է վիտամիններով, հանքանյութերով և օգնում է աղիներին, խորհուրդ է տրվում օգտագործել այս բաղադրիչը առավոտյան կամ կեսօրին (ճաշից և ընթրիքից մի քանի ժամ տևողությամբ երկար ընդմիջումով):

Պանիր
Բացի այն, որ պանիրը մտնում է կաթնամթերքի խմբի մեջ, այն առանձնանում է նրանով, որ այն ավելի բարձր յուղայնությամբ մթերք է, այսինքն՝ բարձրացնում է խոլեստերինի մակարդակն օրգանիզմում և նվազեցնում երկաթի և այլ սննդանյութերի կլանման ունակությունը։ Ուստի, բացի հիմնական կերակուրներից տարբեր ժամանակներում այս մթերքն օգտագործելուց, խորհուրդ է տրվում նաև միշտ նախապատվությունը տալ ավելի թեթև տարբերակներին։