Աշխարհի ամենաառողջ ընկույզը՝ նվազեցնում է քաղցկեղի առաջացման վտանգը, ուժեղանում է սրտանոթային համակարգը. ո՞րն է այն

Սննդաբան Իրինա Պիսարեւան պատմել է, թե ընկույզի որ տեսակներն են հատկապես օգտակար օրգանիզմի համակարգված աշխատանքի համար. գրում է «Երեկոյան Մոսկվան»։
Այսպիսով, ամենամեծ օգուտներ պարունակում են՝ հնդկական ընկույզը, նուշը, պնդուկը, ընկույզը և սոճու ընկույզը։
Պիսարեւան ընդգծել է, որ ընկույզն առաջատար է հակաօքսիդանտների և օմեգա- 3 ճարպաթթուների քանակով։ Սպառման դեպքում նվազում է քաղցկեղի առաջացման վտանգը և ուժեղանում է սրտանոթային համակարգը։
Երկրորդ տեղում կարելի է դնել հնդկական ընկույզը։ Այս ընկույզը օգտակար տարրերի քանակով մի փոքր զիջում է ընկույզին։ Այնուամենայնիվ, այն ևս հարուստ է հակաօքսիդանտներով և մագնեզիումով, որն ամրացնում է նյարդային համակարգը և ոսկորները:
Եռյակը եզրափակում է նուշը։ Այս ընկույզը հարուստ է սպիտակուցներով, մագնեզիումով, ցինկով, բջջանյութով և վիտամին E-ով: Որոշ դեպքերում այն կարող է ալերգիկ ռեակցիա առաջացնել:
Մասնագետը հավելեց, որ ցանկացած ընկույզ օգտագործելուց առաջ պետք է լվանալ ջրում։