Մարդկանց մեծամասնությունը սխալ է ուտում սխտորը․ Այստեղից էլ ծագում են խնդիրները

Մարդկանց մեծամասնությունը սխալ է ուտում սխտորը․ Այստեղից էլ ծագում են խնդիրները

Սխտորն անկրկների հոտով և կծու համով բազմամյա բույս է Միջին Ասիայից։ Իր հակաբակտերիալ և հակաբորբոքային հատկությունների շնորհիվ հնուց ի վեր բուժական բույս է համարվում։ Գիտականորեն ապացուցված է, որ այն մարդիկ, որոնց սննդակարգում մշտապես սխտոր կա, ավելի հազվադեպ են հիվանդանում, քան նրանք, ովքեր բավարար ուշադրություն չեն դարձնում սխտորին։

Ընդ որում՝ սխտորը հսկայական քանակությամբ օգտակար նյութեր է պարունակում․ կալցիում, կալիում, ֆոսֆոր, В և С խմբերի վիտամիններ, ինչպես նաև սելեն, յոդ և յուղեր։

Բացի այդ, այն պարունակում է եթերային նյութեր՝ ֆիտոնցիդներ, որոնք բույսը պաշտպանում են զանազան մանրէներից։ Եվ հենց այդ նյութն է ապահովում այս օգտակար մթերքի հակասնկային և հակաբակտերիալ ազդեցությունը։ Սխտորը նաև դրական ազդեցություն ունի տղամարդկանց առողջության վրա և նպաստում է տեստոստերոնի արտադրությանը։

Իջեցնում է ճնշումը

Եթե տառապում եք արյան բարձր ճնշումից, ձեր սննդակարգում սխտոր ավելացրեք։ Այն լայնացնում է անոթները և իջեցնում զարկերակային ճնշումը։ 

Կանխում է քաղցկեղային հիվանդությունները

Սխտորը նվազեցնում է քաղցկեղային հիվանդությունների առաջացման հավանականությունը, քանի որ պարունակում է ալիցին հակաօքսիդանտը, որը ոչնչացնում է քաղցկեղային բջիջները և նվազեցնում է շնչառական օրգանների վարակման հավանականությունը։

Դանդաղեցնում է ծերացումը

Այս սուր համով բանջարեղենը հարուստ է հակաօքսիդանտներով, որոնք պայքարում են ազատ ռադիկալների դեմ և օգնում են պահպանել երիտասարդությունը։

Որոշ տվյալներով՝ սխտորի օգտագործման նորմը 5-10 գրամ է, որը կազմում է մոտ 2 պճեղ։ Մթերքներ, որոնց հետ սխտորը բարեկամական չէ կաթ, լոլիկ, մրգեր

Ո՞րն է սխտոր ուտելու սխալ ձևը:

1. Ստամոքս-աղիքային հիվանդությունների դեպքում բանջարեղենը հում կերեք։

2. Սխտորը ամբողջությամբ կուլ տվեք։

3. Սխտոր կերեք դատարկ ստամոքսին։

4. Պատրաստեք «երիտասարդության էլիքսիրը», այսպես կոչված, կաթի և սխտորի հիմքով թուրմը։

5. Անտեսեք մասնագետների խորհուրդները եւ կերեք օրական սահմանված 5-10 գրամից ավելի։