Երբեք մի պահեք այս մթերքները սառնարանում

Երբեք մի պահեք այս մթերքները սառնարանում

Մեզանից շատերը սովոր են մթերքը երկար պահել սառնարանում՝ դրա որակը երկար ժամանակ ապահովելու համար։ Այնուամենայնիվ, որոշ մթերքներ ավելի լավ է թողնել սեղանին կամ ամբարում, քանի որ դրանք լավ են պահվում սենյակային ջերմաստիճանում:

Լոլիկ
Լոլիկները պարունակում են մի ֆերմենտ, որը արձագանքում է ցածր ջերմաստիճաններին, ինչի շնորհիվ ստանում է նուրբ տեսք ու համ: Սառը նաև ոչնչացնում է լոլիկի համը արտադրող բջիջները: Եվ դա նրանց դարձնում է ավելի քիչ համեղ կամ նույնիսկ անհամ: Նույնիսկ նրանց հյուսվածքը փլուզվում է, քանի որ ցածր ջերմաստիճանը պատռում է նրանց բջիջները:

Ավոկադո
Ավոկադոն սառնարանում պահելը կարող է դանդաղեցնել դրանց հասունացումը՝ դարձնելով այն ոչ պիտանի օգտագործման համար: Ցուրտ ջերմաստիճանը նույնպես փչացնում է դրանց հյուսվածքը, ինչը կարող է հանգեցնել նրանց ավելի շուտ փտելու: Ավելի լավ է դրանք դնել սեղանի վրա կամ թողնել հասունանալ: Սա նաև կապահովի դրանց որակը, ամրությունն ու հիանալի համը։

Հաց
Հացը սառնարանում պահելը հանգեցնում է դրանում պարունակվող օսլայի վերաբյուրեղացման ու խոնավության կորստի, ինչը վատթարանում է որակը և արագացնում հնացման գործընթացը։ Քանի դեռ այն ուտելի է, այն կարող է պարզապես սկսել ավելի արագ հնանալ սառնարանում:

Կարտոֆիլ
Սառնարանի սառը ջերմաստիճանը կարող է մեծացնել կարտոֆիլի շաքարի պարունակությունը՝ ավելացնելով տապակման ժամանակ քաղցկեղածին նյութերի առաջացման հավանականությունը։ Խստորեն խորհուրդ է տրվում դրանք պահել նորմալ սենյակային ջերմաստիճանում:

Սեխեր
Սեխը չի կարելի պահել սառնարանում։ Սա կարող է առաջացնել վաղաժամ փտում՝ նվազեցնելով պահպանման ժամկետը, բերել որակի կորստի, ներառյալ գույնն ու համը: Եթե ​​ուշադիր նայեք, ապա նույնիսկ սուպերմարկետները սեխը սառը դարակներում չեն դնում: