Երբեք մի պահեք այս մթերքները սառնարանում

Մեզանից շատերը սովոր են մթերքը երկար պահել սառնարանում՝ դրա որակը երկար ժամանակ ապահովելու համար։ Այնուամենայնիվ, որոշ մթերքներ ավելի լավ է թողնել սեղանին կամ ամբարում, քանի որ դրանք լավ են պահվում սենյակային ջերմաստիճանում:
Լոլիկ
Լոլիկները պարունակում են մի ֆերմենտ, որը արձագանքում է ցածր ջերմաստիճաններին, ինչի շնորհիվ ստանում է նուրբ տեսք ու համ: Սառը նաև ոչնչացնում է լոլիկի համը արտադրող բջիջները: Եվ դա նրանց դարձնում է ավելի քիչ համեղ կամ նույնիսկ անհամ: Նույնիսկ նրանց հյուսվածքը փլուզվում է, քանի որ ցածր ջերմաստիճանը պատռում է նրանց բջիջները:
Ավոկադո
Ավոկադոն սառնարանում պահելը կարող է դանդաղեցնել դրանց հասունացումը՝ դարձնելով այն ոչ պիտանի օգտագործման համար: Ցուրտ ջերմաստիճանը նույնպես փչացնում է դրանց հյուսվածքը, ինչը կարող է հանգեցնել նրանց ավելի շուտ փտելու: Ավելի լավ է դրանք դնել սեղանի վրա կամ թողնել հասունանալ: Սա նաև կապահովի դրանց որակը, ամրությունն ու հիանալի համը։
Հաց
Հացը սառնարանում պահելը հանգեցնում է դրանում պարունակվող օսլայի վերաբյուրեղացման ու խոնավության կորստի, ինչը վատթարանում է որակը և արագացնում հնացման գործընթացը։ Քանի դեռ այն ուտելի է, այն կարող է պարզապես սկսել ավելի արագ հնանալ սառնարանում:
Կարտոֆիլ
Սառնարանի սառը ջերմաստիճանը կարող է մեծացնել կարտոֆիլի շաքարի պարունակությունը՝ ավելացնելով տապակման ժամանակ քաղցկեղածին նյութերի առաջացման հավանականությունը։ Խստորեն խորհուրդ է տրվում դրանք պահել նորմալ սենյակային ջերմաստիճանում:
Սեխեր
Սեխը չի կարելի պահել սառնարանում։ Սա կարող է առաջացնել վաղաժամ փտում՝ նվազեցնելով պահպանման ժամկետը, բերել որակի կորստի, ներառյալ գույնն ու համը: Եթե ուշադիր նայեք, ապա նույնիսկ սուպերմարկետները սեխը սառը դարակներում չեն դնում: