Արտադրանքներ, որոնք հանգեցնում են արյունատար անոթների փակմանը

Սրտաբան Աննա Կորենևիչը նշել է այն արտադրանքները, որոնք կարող են հանգեցնել արյան անոթների փակմանը:
«Հակառակ տարածված կարծիքի, աթերոսկլերոզը հրահրում է ոչ թե յուղոտ մսի կամ խոզի ճարպի ավելցուկը, այլ շաքարավազը»,- պարզաբանել է բժիշկը YouTube-ի իր ալիքում։
Մասնագետը խորհուրդ տվեց սահմանափակել բարձր գլիկեմիկ ինդեքսով մթերքների, սպիտակ ալյուրից պատրաստված մթերքների, քաղցրավենիքի և արագ հացահատիկի օգտագործումը։
«Յուրաքանչյուր կոնֆետ վնասակար է օրգանիզմի համար։ Եվ խոսքը ոչ միայն ավելորդ քաշի, այլ նաև աթերոսկլերոզի և անոթների հետ կապված խնդիրների մասին է»,- ընդգծել է Կորենևիչը։
Բժշկի խոսքով՝ շաքարի ավելացված մթերքների նկատմամբ չափից ավելի սերն արտահայտվում է արտաքին տեսքով։ Կոլագենի գլիկացիայի պատճառով քաղցրավենիքի չափից ավելի օգտագործումը կարող է առաջացնել կնճիռներ, դեմքի ուրվագիծի թուլացման :
«Արյան անոթների խցանման վտանգը մեծանում է ֆիզիկական ակտիվության, ալկոհոլի չարաշահման և ծխելու պատճառով», եզրափակել է բժիշկը։