Առաջացնում է 3 մահացnւ հիվանդություն և 30%-ով մեծացնում դեմենցիայի վտանգը. այս մթերքն օգտագործում ենք բոլորս

Առաջացնում է 3 մահացnւ հիվանդություն և 30%-ով մեծացնում դեմենցիայի վտանգը. այս մթերքն օգտագործում ենք բոլորս

Ինչպե՞ս նվազեցնել հիպերտոնիայի, երիկամների հիվանդությունների և դեմենցիայի ռիսկերը: Դուք կզարմանաք, պարզապես նվազեցնելով աղը, կբարելավեք ձեր սրտի, արյան անոթների, երիկամների առողջությունը, կբարելավեք ձեր ճանաչողական կարողությունները։ Կարող եք նաև չեզոքացնել նատրիումի վնասը՝ առանց դրա քանակությունը նվազեցնելու։

Բավական կլինի նվազեցնել աղի քանակը կամ վնասակար ազդեցությունը:

Աղը հանգեցնում է հիպերտոնիայի, ինֆարկտի, ինսուլտի։ Բայց ոչ միայն դա: 

Ռիսկ 1

Քանի՞ հոգի է կարծում, որ երշիկով մի երկու սենդվիչներ արդեն գերազանցել են աղի օրական ամբողջ պահանջարկը։ Նույնիսկ առողջ մթերքները աղ են պարունակում։ Աղը հեղուկ է պահում մարմնում` ճնշումը բարձրանում է, սրտի և արյան անոթների ծանրաբեռնվածությունը մեծանում է, հյուսվածքների առաձգականությունը անհետանում է:

5 գ աղը երիտասարդ և առողջ մարդու համար ընդունելի սահմանն է։

Ռիսկ 2

Աղը ոչնչացնում է մեր երիկամները։ Վերջերս մեզի թեստ արե՞լ եք: Այսպիսով, եթե դուք սիրում եք աղի կերակուրներ ուտել, ապա ձեր մեզի մեջ սպիտակուցներ կլինեն, և դա կբերի երիկամների քարերի և այլ հիվանդությունների առաջացման։

Ռիսկ 3

Միայն վերջերս Կոլորադոյի համալսարանի գիտնականները հաստատում են գտել՝ որքան շատ է արյան մեջ նատրիումը, այնքան ավելի շատ են ուղեղի ճանաչողական փոփոխությունները: Ծերունական դեմենցիայի վտանգը մեծանում է 30%-ով։ Հետազոտությունն անցկացվել է 15 տարի, մասնակցել է ավելի քան 5000 մասնակից։

Ի դեպ, 100 գ կշռող պիցցայի մի կտորը պարունակում է աղի օրական պահանջարկի 50%-ը։

Համեմունքները փոխարինում են աղին: