Սննդաբանը պատմել է, թե ինչպես է սալորաչիրը ազդում սրտի վրա

Սննդաբանը պատմել է, թե ինչպես է սալորաչիրը ազդում սրտի վրա

Սալորաչրի ամենօրյա օգտագործումը կարող է ոչ միայն բարելավել մարսողությունը, այլև դրական ազդեցություն ունենալ սրտի առողջության վրա, հաղորդում է Sports.kz-ն՝ հղում անելով Championat.com-ին։

Սննդաբան Անդրեա Ն. Ջիանկոլին խոսել է այն ուսումնասիրությունների մասին, որոնք ապացուցել են այս չորացրած մրգի օգտակարությունը սրտանոթային հիվանդությունների դեմ պայքարում:

Գիտնականները եզրակացրել են, որ 50-100 գրամ սալորաչրի (5-10 հատ) օրական օգտագործումը կապված է «վատ» խոլեստերինի մակարդակի նվազման, օքսիդատիվ սթրեսի և բորբոքման նվազման հետ։ Սրանք սրտի հիվանդության հիմնական ռիսկի գործոններն են։

Երբ հարցրին, թե որն է ավելի լավ՝ սալորաչիրը, թե՞ թարմ սալորը, սննդաբանը պատասխանել է, որ չորացրած սալորը մեծացնում է սննդարար նյութերի կոնցենտրացիան և երկարացնում դրանց պահպանման ժամկետը։ Բայց թարմ սալորից նույն օգուտները ստանալու համար դուք պետք է ավելի շատ դրանք ուտեք։ Սակայն, այս երկու տարբերակներն էլ ավելի լավ են, քան հյութը, որը զուրկ է մանրաթելից։