Նման բալը վտանգավոր է. ի՞նչ ապրանքներ չի կարելի լցնել բանկաները և երկար պահել

Կասկածելի բալ
«Ձմեռային կեռասը» երգից տողեր չեն, այլ բալի բերքը մինչև ցուրտ եղանակը պահպանելու շատ իրական տարբերակ։ Բալի մուրաբան անվտանգ տարբերակ է, որի հետ դուք կարող եք վայելել կեռասը նույնիսկ ձմռանը։ Ջեմ պատրաստելու համար կեռասի միջից հանեք կորիզները։ Եվ դա ճիշտ է: Բայց ինչ-ինչ պատճառներով կոմպոտները և բալի օշարակների վտանգավոր են:
Մինչդեռ պետք չէ նման պահածոներ օգտագործել։ Մինչ կեռասի կոմպոտը լցված է բանկաների մեջ, այն արձակում է հիդրոցիանաթթու: Դա անմիջապես տեղի չի ունենում: Կոմպոտի մեջ վտանգավոր կոնցենտրացիան հայտնվում է մի քանի ամիս անց։ Կարիք չկա վտանգել ձեր առողջությունը՝ խմելով մեկամյա բալի կոմպոտ։
Բրոկկոլի շիլա
Մանկության տարիներին շատերի կողմից այդքան չսիրված բրոկկոլին նույնպես պահածոյացված չի կարելի: Բայց խոսքն այստեղ վտանգավոր բակտերիաների, ոչ էլ թույների մասին չէ, որոնք չկան այս բանջարեղենում։
Պահպանման ցանկացած եղանակով բրոկկոլին վերածվում է խյուսի և կորցնում է իր համը։ Ա
Ոչ թթվային կանաչ ոլոռ
Բավականին վատ գաղափար է ձեր խոհանոցում ոչ թթվային բանջարեղենը պահելը: Քանի որ կանաչ ոլոռի, եգիպտացորենի և ծաղկակաղամբի մեջ բնական թթու չկա, այդպիսի պահպանման մեջ բակտերիաները շատ արագ են զարգանում: Հենց այս պատճառով էլ քացախ են ավելացնում վարունգի և լոլիկի բանկաների մեջ։
Պահածոյացված միս և ձուկ
Շնորհիվ այն բանի, որ շոգեխաշած միսն ու ձկան պահածոները եփվում են շատ բարձր ջերմաստիճանում ավտոկլավներում, դժվար կլինի դրանք պահել տան խոհանոցում՝ երկարաժամկետ պահպանման համար։
Արգելված չէ ձուկն ու միսը տարբեր եղանակներով եփել, բայց չպետք է այն ամբողջությամբ պահել ամիսներով կամ տարիներով:
Վարունգը և լոլիկը թթու դնելու համար չեն
Զարմանալի է, որ ոչ բոլոր լոլիկն ու վարունգը կարելի է պահածոյացնել: Որոշ տեսակներ նախատեսված չեն պահածոյացման համար։ Օրինակ՝ գերհասունացած և արդեն դեղնած վարունգները չի կարելի։ Նրանք արագ կփչանան։ Ծակոտկեն պտուղները նույնպես պիտանի չեն պահպանման համար։
Վտանգավոր է թունաքիմիկատներով մշակված վարունգը երկարաժամկետ պահպանման ուղարկելը։ Նույնը վերաբերում է վնասված մաշկով վարունգին։
Չափազանց հասած կամ անհավասար հասունացած լոլիկը ևս չի կարելի աղալ և պահել ամբողջ ձմեռ:
Ոչ պիտանի բողկ և շաղգամ
Այգու նման նվերները, ինչպիսիք են բողկը, շաղգամը, լավ են հանդուրժում թթու պատրաստման գործընթացը: Բայց եթե անկեղծ լինենք, անիմաստ է դրանք կուտակել ապագա օգտագործման համար: