Դդմիկը կանխում է մահացու հիվանդության զարգացումը

 Դդմիկը կանխում է մահացու հիվանդության զարգացումը

 

Դդմիկն ունի բազմաթիվ բուժիչ հատկություններ։ Այս բանջարեղենի կանոնավոր սպառման դեպքում խոլեստերինի և արյան շաքարի մակարդակը վերադառնում է նորմալ, արյան ճնշումը նվազում է և նույնիսկ տեսողությունը բարելավվում է: Այնուամենայնիվ, քչերը գիտեն, որ դդմիկը պաշտպանում է քաղցկեղից, ասել է սննդաբան Քսենյա Ուվարովսկայան, որը մեջբերում է RIAMO-ն։

 

Ամբողջ խնդիրն այն է, բացատրել է մասնագետը, որ դդմիկը պարունակում է օնկոպրոտեկտոր սուլֆորաֆան։ Այս նյութը կանխում է ուռուցքների առաջացումը և կարևոր դեր է խաղում լյարդի դետոքսիկացման գործում։ Այս նույն «հակաքաղցկեղային» օրգանական միացությունը հանդիպում է նաև բրոկկոլիի մեջ։ Բացարձակապես բոլորը կարող են և պետք է դդմիկ  ուտել: Այս մրգերի 200 գ-ը պարունակում է կալիումի օրական արժեքի գրեթե հինգերորդը և վիտամին C-ի օրական արժեքի գրեթե կեսը, հավելել է Քսենիա Ուվարովսկայան։

 

Դդմիկը հարուստ է լուծելի և չլուծվող մանրաթելերով։ Սննդային մանրաթելերը խթանում են աղիների շարժունակությունը, հետևաբար հեշտացնում են մարսողության գործընթացը, նշել է սննդաբանը։ Բացի այդ, դդմիկն օգտակար է շաքարախտի դեպքում։ Այս բանջարեղենի մեջ պարունակվող պեկտինը կանխում է գլյուկոզայի արագ կլանումը։