Բժիշկը զգուշացնում է կեֆիրի վտանգավորության մասին. երբեմն նույնիսկ առողջ մարդիկ չպետք է այն խմեն

Բժիշկը զգուշացնում է կեֆիրի վտանգավորության մասին. երբեմն նույնիսկ առողջ մարդիկ չպետք է այն խմեն

Կեֆիրը համարվում է առողջարար արտադրանք, և դժվար է վիճել այս հայտարարության հետ: Այնուամենայնիվ, որոշ դեպքերում ֆերմենտացված կաթնային ըմպելիքները դեռ կարող են վտանգավոր լինել մարդկանց համար:

Չնայած իր յուրահատուկ հատկություններին, կեֆիրը կարող է վտանգ ներկայացնել առողջության համար: Այս մասին NEWS.ru-ի հետ զրույցում ասել է վիրաբույժ Ալեքսանդր Ումնովը։

Եթե ​​կեֆիրը երկար ժամանակ բաց է եղել, ապա նրա մեջ կաթնաթթվային օգտակար բակտերիաների կոնցենտրացիան նվազում է։ Բոլոր անհրաժեշտ միկրոօրգանիզմները մահանում են, բայց խմորիչը մնում է ներսում, որը սկսում է խմորման գործընթացը աղեստամոքսային տրակտում։

Նման կեֆիր խմելիս մարդը փքվածություն և աղիքների հետ կապված խնդիրներ է ունենում. սա վկայում է աղիների միկրոֆլորայի խանգարման մասին: Բացի այդ, կեֆիրում խմորումը առաջացնում է ալկոհոլի փոքր չափաբաժին, որը դեռ կարող է վնասակար լինել հղիների, կերակրող մայրերի և փոքր երեխաների համար:

Նաև խմիչքի փաթեթը կամ շիշը բացելուց հետո բարձրանում է դրա թթվայնությունը։ Այդ իսկ պատճառով կեֆիրը չպետք է օգտագործվի գաստրիտով և պեպտիկ խոցով տառապող մարդկանց կողմից. նրանք կարող են զգալ ստամոքսահյութի ավելորդ արտազատում, այրոց և այլ տհաճ ախտանիշներ: