Ինչպես թրջել ընկույզը՝ առողջական խնդիրներից խուսափելու համար. ոչ բոլոր տնային տնտեսուհիները գիտեն այս մասին

Ինչպես թրջել ընկույզը՝ առողջական խնդիրներից խուսափելու համար. ոչ բոլոր տնային տնտեսուհիները գիտեն այս մասին

Ընկույզը շատերի համար սիրելի դելիկատես է։ Բայց նախքան դրանցով սեղանը զարդարելը, պետք է ուշադիր պատրաստվել առողջական խնդիրներից խուսափելու համար։

Դրանք կարող են պարունակել ֆիտաթթուով, որը վատ է ազդում մարդու օրգանիզմի վրա, և պետք է պարզապես պտուղները մաքուր ջրի մեջ թրջելը, այն կօգնի նվազեցնել դրա մակարդակը։

Բացի այդ, ջրի հետ շփման դեպքում ընկույզի բաղադրությունը կարող է փոխվել՝ ավելի շատ սնուցիչներ և վիտամիններ կլինեն: Թրջելուց առաջ պտուղները պետք է լավ լվանալ, ապա դնել սենյակային ջերմաստիճանի ջրով ամանի մեջ։

Ընկույզները պետք է ջրի մեջ մնան առնվազն վեց ժամ, կամ ավելի լավ է ամբողջ գիշեր: Այնուհետև դատարկեք ջուրը և սերմերը նորից լվացրեք հոսող ջրի տակ: Այս մասին հայտնում է «Իրինա Վիտերալի» ալիքը։

Կարևոր կետ՝ եթե ջուրը գունավոր է, ավելի լավ է պտուղները դեն նետել։ Սա նշանակում է, որ դրանք քիմիապես մշակվել են։ Լվացված ընկույզները պետք է չորացնել՝ դրանք դնելով թղթի կամ կտորի սրբիչի վրա։ Լվացված մրգերը կարելի է պահել սառնարանում երեք ժամից ոչ ավելի։