Ո՞ւմ համար է խաշն արգելված
Ժողովրդի շրջանում խաշն ընկալվում է նաև որպես օգտակար կերակուր, և որ այն ամրացնում է ոսկորները։
Ըստ տարածված տեսակետերի՝ այն նպաստում է կոտրվածքները արագ վերականգնելուվրա:
Սակայն ըստ որոշ մասնագետների՝ այն դժվարամարս է, կոտրվածքներ ունեցող հիվանդներին խորհուրդ չի տրվում: Այն չի կարելի նաև քիչ շարժունակ, անկողնային ռեժիմ ունեցող բուժառուներին։
Խաշն, ըստ բժիշկների, էական ոչ մի ազդեցություն չեն կարող ունենալ կոտրվածքներ ունեցող հիվանդների վրա:
Բացի այդ, խաշն իր մեջ պարունակում է մեծ քանակությամբ խոլեստերին, ուստի խորհուրդ չի տրվում ճարպակալում ունեցող անձանց: