Սննդաբան Մանսուրովան բացատրել է, թե ինչու է չափավոր տաք ջուր խմելն օգտակար

Սննդաբան Մանսուրովան բացատրել է, թե ինչու է չափավոր տաք ջուր խմելն օգտակար

Սննդաբան Իրինա Մանսուրովան նշում է՝ տաք ջուր խմելն օգտակար է, եթե դրա ջերմաստիճանը չգերազանցի 40 աստիճանը։ Սննդաբան Մանսուրովան բացատրել է, թե ինչու է չափավոր տաք ջուր խմելն օգտակար. Պատճառներից մեկը՝ նման ջուր խմելը թեթևացնում է գրիպով հիվանդի վիճակը։ «Եթե չափավոր տաք ջուր եք խմում, կարող եք նվազեցնել շնչառական համակարգի լորձաթաղանթի լարվածությունը։ Սա կարագացնի լորձի և խորխի հեռացումը մարմնից: Ուստի նման ջուրը հաճախ խորհուրդ է տրվում մրսածության դեպքում, այն օգնում է նվազեցնել հազի ախտանիշները, թեթևացնել քթի գերբնակվածությունը և թեթևացնել կոկորդի ցավը»,- պարզաբանել է մասնագետը։

Բացի այդ, տաքացած ջուր խմելը նպաստում է անոթների լայնացմանն ու արյան շրջանառության ակտիվացմանը։ Այս էֆեկտի շնորհիվ օրգանիզմն ավելի ինտենսիվորեն ազատվում է տոքսիններից ժ՝ արդյունքում ամրապնդվում են իմունային ռեսուրսները, բարելավվում է մաշկի վիճակը, և բացակայում է բերանի տհաճ հոտը։ Չափավոր տաք ջրի մեկ այլ օգտակար հատկություն այն է, որ այն նվազեցնում է ստամոքսի թթվայնությունը, ինչը կանխում է այրոցը: Բացի այդ, այն խմելն օգնում է պահպանել առողջ քաշը կամ նիհարել:

«Տաք ջուր խմելն օգնում է խթանել նյութափոխանակությունը և նվազեցնել քաշը։ Սկսվում են լիպիդային պրոցեսները»,- պարզաբանել է փորձագետը։ Մանսուրովան ընդգծել է, որ չի կարելի խմել հեղուկներ, որոնց ջերմաստիճանը մոտենում է 60 աստիճանի կամ ավելի բարձր։ Այնքան տաք ըմպելիքները կարող են վնասել մարսողական տրակտի նուրբ լորձաթաղանթը, ինչը մեծացնում է քաղցկեղի առաջացման վտանգը: