Ուտե՞լ, թե՞ չուտել. հայտնի է, թե որ կեռասը չի կարելի գնել մայիսին

Ուտե՞լ, թե՞ չուտել. հայտնի է, թե որ կեռասը չի կարելի գնել մայիսին

Մայիս է, և կեռասն արդեն վաճառքում է։ Արդյո՞ք խելամիտ է վաղ հատապտուղներ գնելը: Սամարայի Ռոսպոտրեբնադզորի ներկայացուցիչների կարծիքով, կեռասը, սկզբունքորեն, ավելի վաղ է հասունանում, քան մյուս պտղատու մշակաբույսերը:

Մայիսի վերջը նրա սեզոնն է, ուստի մրգերի հայտնվելը դարակներում չպետք է տագնապալի լինի։ Այնուամենայնիվ, դուք դեռ պետք է ուշադիր ուսումնասիրեք, թե ինչ են առաջարկում վաճառողները, որպեսզի չբախվեք անորակ բերքի: Մասնագետները հիշեցրել են, որ կեռասի պտուղները պարունակում են օրգանական թթուներ, պեկտին և տանիններ, A, B1, B2, C, E, PP վիտամիններ, ինչպես նաև ֆտոր, կալցիում, մագնեզիում, ֆոսֆոր, երկաթ և յոդ։ Եթե ​​դուք լավ կեռաս ընտրեք, ապա դրանք միայն օգուտ կբերեն։

Բոլոր առումներով կատարյալ հատապտուղ փնտրելիս խորհուրդ է տրվում ապավինել դրա արտաքին տեսքին։ Այսպիսով, կեռասի կեղևը  պետք է լինի մաքուր և հարթ, փայլուն փայլով։ Եթե ​​երեսը փայլատ է, առանց արտացոլումների, ապա կեռասը վաղուց է հավաքվել և փոխանցվում է որպես թարմ։ Պտղի միջուկը պետք է լինի առաձգական և խիտ։ Փափկությունը վկայում է այն մասին, որ կեռասը գերհասունացել է և սկսել է փչանալ, հայտնում է Sova.info-ն՝ հղում անելով գերատեսչությանը։ Ինչ վերաբերում է լավ կեռասի  ցողունին, ապա այն կլինի առաձգական և կանաչ: Չորությունն ու մթությունը նշան են, որ հատապտուղը «չափազանց երկար է պահվել»։Ռոսպոտրեբնադզորի փորձագետները խորհուրդ են տվել առաջին մայիսյան կեռասը գնել ոչ թե կասկածելի վայրերում, այլ հատուկ խանութներում ու շուկաներում։ Դուք միշտ կարող եք փաստաթղթեր պահանջել այդպիսի վաճառողներից: