Ընդհակառակը, առողջարար է. բժիշկ Մյասնիկովը ցրել է ժողովրդական առասպելները խոզի ճարպի և խաղողի վտանգի մասին

Ընդհակառակը, առողջարար է. բժիշկ Մյասնիկովը ցրել է ժողովրդական առասպելները խոզի ճարպի և խաղողի վտանգի մասին

Հաճախ ենք լսում, որ «ճարպը վնասակար է», «ճարպը ընդհանրապես թույն է», ասում են, որ օգուտ չունեն, միայն ավելորդ կալորիաներ են և առողջական խնդիրներ։ Բայց հայտնի հեռուստատեսային բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը հերքեց այս առասպելը և MedikForum պորտալին ասաց, որ խոզի ճարպը, ի դեպ, շատ առողջարար մթերք է։

«Տարօրինակ է, թեև յուղոտ սնունդը վնասակար է, բայց խոզի ճարպը օգտակար է», - ասաց բժիշկը: «Այն պարունակում է տարբեր ամինաթթուներ, որոնք օգնում են բարձրացնել «լավ» խոլեստերինի մակարդակը մարմնում»:

Իսկ «լավ» խոլեստերինը, ի դեպ, մաքրում է արյունատար անոթները «վատ» խոլեստերինից, որը հրահրում է աթերոսկլերոզի զարգացումը։

«Խոզի ճարպը սննդարար է, հագեցնող և ամրացնող: Բայց այն օգտագործելիս պետք է պահպանել չափավորությունը»,- ընդգծեց Մյասնիկովը։

Նա խորհուրդ տվեց օրական 50 գրամից ոչ ավել խոզի ճարպ ուտել։

Երկրորդ առասպելը, որը Մյասնիկովը ցրեց, վերաբերում էր խաղողին։ Այս հատապտուղը շատերի կողմից համարվում է «շաքարախտի մեղավորը»։ Ասում են՝ խաղողը ավելացնում է շաքարը, այն պետք է շատ ուշադիր ուտել։

«Խաղողը պարունակում է կենսաբանորեն ակտիվ նյութեր, որոնք, ընդհակառակը, նվազեցնում են ինսուլինակայունության զարգացման վտանգը՝ հանգեցնելով շաքարախտի։ Այսպիսով, մարդիկ, ովքեր ունեն սահմանային շաքարի մակարդակ, պետք է ուտեն այն»: - ասաց հեռուստատեսության բժիշկը։

Բայց հիշեք, որ առողջարար է միայն խաղողը, ոչ թե խաղողի հյութը: Այնուամենայնիվ, ավելի լավ է այս հատապտուղն ուտել չափաբաժիններով: