Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Մասնագետները նշել են քաղցկեղի դեմ պայքարի 6 մթերք

Blog Image

Մասնագետները նշել են մի շարք մթերքքներ, որոնք կարող են դրական ազդեցություն ունենալ շագանակագեղձի քաղցկեղի բուժման գործում։ Փորձագետների կարծիքով, աղիքների համար օգտակար մթերքները, ինչպիսիք են բրոկկոլին, լոռամիրգը, կանաչ թեյը և պրոբիոտիկները, կարող են օգնել դանդաղեցնել շագանակագեղձի քաղցկեղի առաջընթացը:

Շագանակագեղձի քաղցկեղով հիվանդ 212 տղամարդկանց շրջանում անցկացված հետազոտությունը ցույց է տվել, որ նրանք, ովքեր ավելացրել են այս մթերքները իրենց սննդակարգում, կարողացել են դանդաղեցնել շագանակագեղձի քաղցկեղի առաջընթացը 42%-ով:

Այս հիվանդների մոտ ախտորոշվել է ցածր ռիսկի քաղցկեղ, այսինքն՝ այն տեսակը, որը դանդաղ է աճում և չի տարածվում գեղձից այն կողմ: Ուսումնասիրությունը տևել է չորս ամիս։ Աշխատանքը սկսելու ժամանակ հիվանդները մտածել են հնարավոր վիրահատության մասին, քանի որ նրանց քաղցկեղը զարգանում էր: Սակայն հետազոտության ավարտին նրանց արդյունքներն այնքան են բարելավվել, որ շատերը նախընտրել են մնալ դիտարկման տակ:

«Մեր բացահայտումները շագանակագեղձի քաղցկեղով շատ տղամարդկանց հույս են տալիս, որ նրանք կարող են պոտենցիալ կերպով վերահսկել իրենց հիվանդությունը՝ փոխելով իրենց սննդակարգը», - բացատրել են գիտնականները:

Հետազոտության ընթացքում հիվանդներին տրվել է սննդային հավելումներ՝ պատրաստված խտացված ամբողջական մթերքներից՝ բրոկկոլի, քրքում, նուռ, կանաչ թեյ, օրգանական կոճապղպեղի արմատ և լոռամիրգ: Հիվանդների կեսին տրվել է նաև լավ բակտերիաներ, ինուլին և վիտամին D պարունակող պրոբիոտիկ պարկուճ:

Տղամարդկանց մոտ, ովքեր ընդունում էին միայն հավելումը, քաղցկեղն ավելի դանդաղ էր զարգանում, քան ուսումնասիրությունը սկսելուց առաջ վեց ամիսների ընթացքում: Իսկ երկու հավելումներ օգտագործողների մոտ քաղցկեղի առաջընթացը 42%-ով ավելի դանդաղ էր: Ցույց է տրվել, որ քաղցկեղը նվազել է հինգ տղամարդկանց մոտ, ովքեր օգտագործել են երկու հավելումներ: Մնացածի համար այն մնացել է կայուն։

Բացի այդ, երկու խմբերի տղամարդիկ արձանագրել են միզուղիների ախտանիշների մեկ քառորդ բարելավում, ներառյալ խնդիրներ, ինչպիսիք են անմիզապահությունը, արտահոսքը և գիշերը զուգարան գնալու անհրաժեշտությունը:

Նման արտադրանքի ակնհայտ առավելությունների պատճառը, ընդգծում են մասնագետները, դրանցում պարունակվող ֆոտոքիմիական նյութերն են, որոնք ուժեղացնում են օրգանիզմի հակաօքսիդանտ ակտիվությունը։ Սա օգնում է պաշտպանվել ԴՆԹ-ի վնասից: Բացի այդ, նրանք ազատում են ավելորդ բորբոքումը, որը համարվում է քաղցկեղի զարգացման հզոր ռիսկի գործոն։ Այս նյութերը նաև կարևոր դեր են խաղում աղիքներում օգտակար բակտերիաների առողջ հավասարակշռության պահպանման գործում: Առողջ աղիքներն օգնում են կանխել տոքսինների ներթափանցումը օրգանիզմ, ինչը կարող է նաև քաղցկեղ առաջացնել:

Բուսաքիմիական միացությունների երկու պարկուճը պարունակում էր բրոկկոլիի հինգ ծաղկաբույլին համարժեք նյութեր, կես նուռ, մեկ ճաշի գդալ քրքում, երեք բաժակ կանաչ թեյ, 10 լոռամիրգ և 1 սմ խորանարդ թարմ քերած կոճապղպեղ։

Send