Գազարն օգնու՞մ է պաշտպանվել քաղցկեղից․ իմունոլոգի կարծիքը

Գազարն օգնու՞մ է պաշտպանվել քաղցկեղից․ իմունոլոգի կարծիքը

Ինչու՞ է լավ գազար ուտել. Այս հարցի պատասխանները կիսվել են Ելենա Մալիշևայի առողջության մասին հաղորդում նկարահանելու համար որպես փորձագետ հրավիրված մասնագետների կողմից։

Բժիշկները բանջարեղենի անկասկած առավելություններից մեկն անվանել են կարոտինի բարձր պարունակությունը՝ մի նյութ, որը մարդու օրգանիզմում դառնում է վիտամին A:

«Գազարը պարունակում է 3,5 անգամ ավելի շատ վիտամին A-ի օրական պահանջը: Օրգանիզմի կարիքը բավարարելու համար բավարար է օրական միայն 30 գրամ մթերք»,- կիսվել են բժիշկները:

Փորձագետներից մեկը՝ իմունոլոգ Անդրեյ Պրոդեյսը, հայտարարել է, որ գազարը՝ որպես վիտամին A-ի հարուստ աղբյուր, արդյունավետորեն օգնում է օրգանիզմը պաշտպանել քաղցկեղից։ Այս վիտամինի ձեռքբերումը զգալի աջակցություն է ցուցաբերում իմունային բջիջներին, որոնք պայքարում են վիրուսների և չարորակ ուռուցքների դեմ:

«Ռետինոիդների և կարոտինի բարձր մակարդակի դեպքում քաղցկեղի առաջացման վտանգը կրճատվում է կիսով չափ, իսկ վարակիչ հիվանդությունների ծանրությունը նվազում է մեկ երրորդով», - ասում է իմունոլոգ Պրոդեուսը: Մասնագետները նշել են, որ գազարից արժեքավոր նյութերի ավելի լավ կլանման համար անհրաժեշտ է ճիշտ ուտել այն։ Մասնավորապես, բանջարեղենը պետք է օգտագործել յուղով կամ տավարի մսի հետ միասին։