Սոխը չի կարելի պահել սառնարանում, քանի որ բարձր խոնավության պատճառով այն կարող է թրջվել։ Ասել է խոհարարության սիրահար և ձեռնարկատեր Մերիսա Ալինքը:
Նա Express-ի հետ զրույցում նշել է բանջարեղենն ավելի երկար թարմ պահելու ուղիները:
Ըստ Ալինքի՝ ավելի լավ է սոխը պահել դարակում կամ պահարանում: «Տեղադրեք այն չոր տեղում, խոնավությունից հեռու, որպեսզի չփչանա և չչորանա: Խուսափեք լվացարանի տակ կամ նկուղում պահեստավորելուց. խոնավ է», - զգուշացրել է նա:
Փորձագետի կարծիքով՝ շատ տաք տեղում պահելը կհանգեցնի նրան, որ սոխը կչորանա և կփչանա, այն կարող է բողբոջել։ Չափազանց ցուրտ վայրում նույնպես այն կարող է թրջվել, փափկել ու բորբոսանալ:
Ալինքը նաև խորհուրդ է տվել լամպերը հեռացնել պլաստմասսե փաթեթից և տեղադրել դրանք թղթե տոպրակի կամ պարկի մեջ, ինչը կապահովի օդի շրջանառությունը և կկանխի արտադրանքի փչացումը։ «Կտրատած և եփած սոխը միշտ պետք է պահել սառնարանում։ Կիսակտրատած սոխը պետք է կիպ փաթաթել կպչուն թաղանթով կամ դնել պլաստմասսայե ամանի մեջ, ապա դնել հերմետիկ տարայի մեջ, իսկ կտրատածը դնել պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ»,- եզրափակել է նա։