Կարտոֆիլի սննդային մանրաթելերն օգնու՞մ են նորմալացնել մարսողությունը

Կարտոֆիլի սննդային մանրաթելերն օգնու՞մ են նորմալացնել մարսողությունը

Կարտոֆիլի և նրա կեղևի մեջ պարունակվող սննդային մանրաթելերն օգնում են բարելավել մարսողական համակարգի աշխատանքը, նպաստում են աղիների առողջությանը և կարգավորում քաղցը։ Այս ամենը հատկապես կարևոր է նրանց համար, ովքեր ցանկանում են նիհարել։

Կարտոֆիլը, հատկապես կաշվով ուտելու դեպքում, կարող է սննդային մանրաթելերի լավ աղբյուր լինել, ասաց նա: Նրանք օգնում են նորմալացնել մարսողությունը, պահպանել աղիքային միկրոֆլորան և վերահսկել ախորժակը, ինչը օգտակար է նիհարել փորձող մարդկանց համար:

Բժիշկն ընդգծել է, որ կարտոֆիլը սննդակարգում ներառելիս անհրաժեշտ է ընտրել այն եփելու ավելի քիչ կալորիականությամբ եղանակներ։ Ավելի լավ է նախապատվությունը տալ եռացնելուն կամ շոգեխաշելուն, քան տապակելուն։ Կարտոֆիլի իդեալական համադրությունը բանջարեղենի, սպիտակուցային արտադրանքի և առողջ ճարպերի հետ է, ինչպիսիք են ձիթապտղի յուղը կամ ավոկադոն:

Կարտոֆիլի օգտագործման հաճախականությունը կախված է օրգանիզմի անհատական ​​առանձնահատկություններից և սննդային նպատակներից։ Այն կարող է լինել հավասարակշռված դիետայի մի մաս, սակայն դրա քանակությունը պետք է վերահսկվի, հատկապես, եթե ցանկանում եք նիհարել կամ կայունացնել արյան շաքարի մակարդակը:

Ի թիվս այլ բաների, կարտոֆիլը հարուստ է վիտամին C-ով, B6-ով, կալիումով և մագնեզիումով: Այն պարունակում է բարդ ածխաջրեր, որոնք դանդաղ են մարսվում՝ երկար ժամանակ օրգանիզմին էներգիայով ապահովելով։ Այն նաև պարունակում է հակաօքսիդանտներ, որոնք կարող են նվազեցնել սրտանոթային հիվանդությունների և քաղցկեղի որոշ տեսակների զարգացման ռիսկը: