Ի՞նչ կլինի, եթե հաճախ սոխ ուտեք

Բժիշկը խոսել է «վատ» խոլեստերինի վրա սոխի ազդեցության մասին. Ինչպես պարզվում է, եթե դուք հաճախ ուտեք այս բանջարեղենը, ձեր արյան հաշվարկը զգալիորեն կփոխվի։ Ինչպես MedicForum-ին ասել է սննդաբան Իգոր Ստրոկովը, սոխը նպաստում է խոլեստերինի մակարդակի արագ նվազմանը մեկից երկու ամսվա ընթացքում:
«Վատ» խոլեստերինը ամրանում է զարկերակների պատերին՝ հանգեցնելով առողջական խնդիրների։ Ուստի այն պետք է կրճատվի։
Իգոր Ստրոկովը բացատրել է, որ հենց կարմիր սոխն է լավ ազդում սրտի վրա՝ թողնելով «լավ» խոլեստերինը և հեռացնելով «վատ» խոլեստերինն օրգանիզմից։ Գիտնականները փորձ են կատարել և պարզել, որ այն մարդկանց, ում տրվել է սոխի փոշի, նրանց «վատ խոլեստերինի» մակարդակը նվազել է 11 և 20 տոկոսով համապատասխանաբար մեկ և երկու ամիս հետո: