Ավելի շատ էներգիա՞ է պետք. Ձեր սննդակարգում ներառեք այս 5 մթերքները

Ավելի շատ էներգիա՞ է պետք. Ձեր սննդակարգում ներառեք այս 5 մթերքները

ՁՈՒԿ
Բժիշկները խորհուրդ են տալիս՝ խաբե՛ք ձեր օրգանիզմին: Պարտադիր չէ վնասակար բաներ ուտել։ Առաջարկեք նրան ճարպոտ, բայց առողջարար բան: Օրինակ՝ ձուկը հարուստ է օմեգա-3 ճարպաթթուներով: Եվ գիտականորեն ապացուցված է, որ դրանք ազդում են մեր տրամադրության վրա: Բացի այդ, ճարպաթթուները կարող են նվազեցնել հոգնածությունը նույնիսկ քաղցկեղով հիվանդների և արդեն ապաքինվողների մոտ: 

Ընկույզ
Զարմանալի չէ, որ որոշ սննդաբաններ դրանք անվանում են նյարդային համակարգի դոպինգ: Այս ազդեցությունը նույնպես գիտականորեն ապացուցված և բացատրված է: Օրինակ, Նավարայի համալսարանի բժշկական դպրոցի կանխարգելիչ բժշկության և հանրային առողջության ամբիոնի վարիչ Միգել Անխել Մարտինես-Գոնսալեսը դիտողներին խորհուրդ է տվել ծառերի վրա աճող «Կենդանի սնունդ» ընկույզներ՝ ընկույզ, պնդուկ...: Իրենց ուսումնասիրության ընթացքում Միգելը և նրա գործընկերները ցույց են տվել, որ բնության նման նվերները կարող են նվազեցնել լուրջ քրոնիկ հիվանդությունների ռիսկը։

Կանաչ Բանջարեղեն

B վիտամիններից մեկը՝ B9-ը, կոչվում է նաև ֆոլաթթու և հատկապես առատ է բոլոր կանաչ մթերքներում: Անգամ դեպրեսիա ունեցողներին խորհուրդ է տրվում սննդակարգում կանաչեղեն ներառել։ «Ֆոլիկ» բառը գալիս է լատիներեն folium - տերեւից և առաջին անգամ ստացվել է սպանախի տերևներից: Բայց այս վիտամինով հարուստ են բոլոր կանաչ բանջարեղենները՝ ծնեբեկ, բրոկկոլի, մաղադանոս, սամիթ: Ջերմային բուժումը շատ արագ ոչնչացնում է ֆոլաթթուն, այնպես որ աշխատեք շոգեխաշել կամ եփել շատ երկար:

ՊԱՆԻՐ

Բոլոր փորձագետները, որոնց հետ զրուցել ենք, միաձայն պնդում են՝ ցանկացած պանիր անվերապահորեն առողջարար արտադրանք է։ Նախ, դա շատ մարսվող սպիտակուց է: Երկրորդ՝ այն կալցիումի շատ լավ աղբյուր է։ Սա հատկապես կարևոր է լակտոզայի անհանդուրժողականություն ունեցող մարդկանց համար: Կաթը նրանց հակացուցված է, բայց նրանք կարող են պանիր ուտել։

ԲԱՆԱՆՆԵՐ

Ի դեպ, որպեսզի տրիպտոֆանն ավելի լավ կլանվի, անհրաժեշտ են ածխաջրեր և B խմբի վիտամիններ՝ այս ամենը կա բանանի մեջ։ Բացի այդ, դրանք արագ ածխաջրերի աղբյուր են, որոնք արագ ներծծվում են և էներգիա են տալիս, ինչն ապացուցվել է, օրինակ, Ամալաչյան պետական ​​համալսարանի մարդկային կատարողականության լաբորատորիայի ամերիկացի գիտնականների կողմից երկու փորձերի արդյունքում: 75 կիլոմետրանոց հեծանվավազքի համար մարզվող մարզիկներին յուրաքանչյուր 15 րոպեն մեկ բանան կամ 6% ածխաջրածին ըմպելիք են տվել: Այնուհետև մասնագետները վերլուծել են արյան նմուշները, որոնք վերցվել են մարզումից առաջ, հետո և մեկ ժամ հետո: Պարզվեց, որ բանանը կարող է հեշտությամբ մրցակցել ածխաջրածին սպորտային ըմպելիքի հետ՝ իրենց ազդեցության առումով։