Միայն այդպիսի ապուրներն են իրական օգուտ բերում օրգանիզմին․ խորհուրդ բժիշկ Մյասնիկովից
Ապուրները առողջարար են, ուստի դրանք անպայման պետք է լինեն ձեր սննդակարգում: Յուրաքանչյուր մարդ գիտի այն վաղ տարիքից: Բայց պարզվել է, որ ոչ բոլոր առաջին դասընթացները կարելի է առողջ անվանել։ Հեռուստատեսային բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը բացատրել է, թե ինչու.
Մսի արգանակի մեջ եփած բորշը, սոլյանկան և այլ ապուրներ ոչ մի լավ բան չեն տա օրգանիզմին։ Ուստի օրգանիզմի համար օգտակար միակ ապուրը կարելի է անվանել բուսական։
«Առողջ ապուրները քիչ են։ Ամեն համեղը վնասակար է։ Բայց բանջարեղենի պյուրեով ապուրներ, այո՝ առողջարար են»,- ընդգծել է մասնագետը։