Մասնագետը նշել է, թե որ մթերքները կօգնեն օրգանիզմին շոգ եղանակին

Մասնագետը նշել է, թե որ մթերքները կօգնեն օրգանիզմին շոգ եղանակին

Ճաշացանկը, որը կօգնի օրգանիզմին ամառվա շոգին, պետք է պարունակի չիայի սերմեր, ցածր յուղայնությամբ յոգուրտներ, արտիճուկներ և ցուկկինի, ՌԻԱ Նովոստիին ասել է Biorise ինֆուզիոն թերապիայի կլինիկաների ցանցի համահիմնադիր Կամիլ Վիլդանովը։

«Ամառային շոգին սնուցման առաջին կանոնը ձեր սննդակարգում բնական հակաօքսիդանտներ ավելացնելն է, ինչպիսիք են C և E վիտամինները: Դրանք օգնում են պաշտպանել բջիջները բարձր ջերմաստիճանի հետևանքով առաջացած օքսիդատիվ սթրեսից: Բացի այդ, B վիտամինները կարևոր դեր են խաղում էներգիայի պահպանման գործում Եվ ընդհանուր բարեկեցությունը Եվ, իհարկե, ջուրը ամենակարևորն է ամռանը, և դա խոնավության պահպանման համար անհրաժեշտ հիմնական տարրն է, և շոգ եղանակին ջրի սպառումը պետք է զգալիորեն ավելանա:

Բացի ինքնին ջրից, փորձագետն ասում է, որ կարևոր է սննդակարգում ներառել ջուր պարունակող մթերքներ, ինչպիսիք են ձմերուկը (պարունակում է մոտ 92% ջուր և վիտամին A և C-ի աղբյուր), վարունգ և նեխուր, որոնք նույնպես պարունակում են 95%: ջուր: